Közfoglalkoztatási Jogviszonyban Állók Független Szakszervezete közleménye

Tegnap, 2013. február 11-én hétfőn ért Budapestre, a Kossuth térre az ország 8 megyéjéből, a legszegényebb vidékekről indult, közmunkásokból, munkanélküliekből verbuválódott, szilárd, 15-20 fős "tömegbázissal" rendelkező Éhségmenet, amelynek szervezője a Közmunkás Szakszervezet, élén Nyakó István, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, valamint Kordás László, a Munkaügyi Minisztérium egykori politikai államtitkára, a Közmunkás Szakszervezet főtitkára. Mindketten hiteles szakszervezeti vezetőnek álcázzák magukat, akik a legkiszolgáltatottabb munkavállalói rétegek szószólói már régóta, idestova körülbelül fél éve.
 
    Azzal, hogy az MSZP szakszervezeti köntösbe bújtatva próbál szavazatokat szerezni a következő választásokon, egy régi, jól bevált recepthez nyúl vissza. Teszik mindezt úgy, hogy még arra sem fordítanak figyelmet, hogy legalább a háttérben a párt dizájnt megváltoztassák, miközben a szakszervezet nevében nyilatkoznak. Az MSZP szempontjából teljesen érthető a politikai haszonszerzés ezen módja, hiszen a legszegényebb és legkiszolgáltatottabb rétegeket lehet a legolcsóbban megvenni.
 
    Ismételten felszólítjuk az MSZP-t, hagyjon fel a közmunkások megalázásával, ne keltse bennük azt a hamis illúziót, hogy az ő érdekeikben ténykedik, miközben csak a saját politikai túlélésére játszik!
 
    Az MSZP hagyja abba a legkiszolgáltatottabb munkavállalói rétegek érdekeinek saját pártérdekek alá való rendelését, politikai ambícióikat a parlamenti ülésteremben éljék ki! Valódi érdekképviselet nem képzelhető el pártpolitikai szempontoknak való alávetésben.
 
    A Közfoglalkoztatási Jogviszonyban Állók Független Szakszervezete (KÖFÜSZ) pártpolitikától mentesen, a közfoglalkoztatás létező problémáira reagálva, valódi érdekképviseleti tevékenységet ellátva képviseli a legkiszolgáltatottabb munkavállalói rétegek érdekeit, konstruktív párbeszédre törekedve a közfoglalkoztató intézményekkel, önkormányzatokkal, minisztériumokkal. A KÖFÜSZ nem a politikai sárdobálás és olcsó demagógia eszköztárát felvonultatva kívánja a közfoglalkoztatottak érdekeit képviselni. Az érdekvédelem eszköztárát megmutatva kínáljuk szolgáltatásainkat. Jogsegélyszolgálatot, a tagkártya révén vásárlási kedvezményeket és az idei évben mintegy ezer főnek díjmentes üdülést, aminek az önrészét a LIGA átvállalja a nehéz sorsú közmunkásoktól. A közmunkás bérek növeléséről pedig nem az utcán, hanem a tárgyalóasztalnál akarunk megállapodni.
 
    A választási kampány ígéret elszáll, a KÖFÜSZ marad.
 
Budapest, 2013. február 12.
 
Közfoglalkoztatási Jogviszonyban Állók Független Szakszervezete