VKDSZ : Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Várhatóan tovább folytatódik a napokban az a konzultáció és egyeztetés sorozat, amely január 29-én megkezdődött dr. Fónagy János  NFM parlamenti államtitkárával, a víziközmű ágazatot érintő  adó és rezsicsökkentés eredményeként előálló intézkedések következményeiről, a megoldási lehetőségéről.
 
    Az első találkozón, ahol a Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége /VKDSZ/ vezetői ismertették az ágazat integrációjával, a közműadóval és a tervezett 10%-os vízdíjcsökkentéssel kapcsolatos ágazati problémákat, megerősítésre került, hogy a kölcsönös megoldás keresése érdekében szükség van a folyamatos egyeztetésekre és személyes konzultációkra.
 
    Dr. Fónagy János államtitkár elmondta: Mindenkit óvatosságra és megfontoltságra int a tervezett víz- és csatornadíj csökkentése ügyében, melyet meg kell, hogy előzzön  egy részletes munkaadók és munkavállalók szakmai véleményét figyelembe vevő egyeztetés sorozat.
 
    A Szakszervezeti Szövetség  ebben  az egyeztetési folyamatban biztosítottnak látja, hogy a döntéshozók megfelelő információk birtokában mérlegelik majd a tervezett vízdíjcsökkentést, szakmai alapon elemzik annak hatásait, figyelembe veszik a lakosság, az üzemeltetők és nem utolsó sorban a munkavállaló érdekit is, mellyel továbbra biztosítható lesz az ágazatban dolgozó mintegy 20 ezer dolgozó foglalkoztatása és jövedelmének megtartása.
 
Fürjes József