A LIGA Szakszervezetek szolidaritás a Dunaferres sztrájkolókkal

A LIGA Szakszervezetek teljes támogatásáról biztosítja a Dunaferrnél sztrájkoló munkavállalókat, és jelen lesz a szerdai budapesti orosz nagykövetség elé szervezett demonstráción is. A határozatlan idejű sztrájk február 20-án kezdődött, célja a méltányos bérmegállapodás.

    A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség Szövetségi Tanácsa és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet Választmánya megtárgyalta a munkáltató 2013. február 15-én átadott 2013. évi bérfejlesztési javaslatát. Az ajánlatot mindkét szakszervezet tárgyalásra alkalmatlannak találta és annak elfogadását elutasította, így február 19-én  értesítették erről Evgeny Tankhilevich Urat. A jogszabályi előírásoknak megfelelően a szakszervezetek átadták a 2013. február 20-án 13 órai kezdéssel meghirdetett általános, határozatlan idejű sztrájk bejelentéséről szóló levelet is a cégvezető Úrnak.

    A meghirdetett időpontban, február huszadikán 13 órakor meg is kezdődött a határozatlan időre szóló, általános munkabeszüntetés a Dunaferr társaságcsoportnál, melynek elsődleges célja, hogy a munkáltató elfogadja az 5.2%-os béremelést és aláírják a bérmegállapodást.