Bérükért tüntetnek a volánosok

Béremelésért tüntetnek március 20-án (holnap), délelőtt fél 12-kor a volánosok, a szervezők tömegeket várnak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elé. A Közúti Közlekedési Szakszervezet az ágazathoz tartozókkal és szimpatizánsokkal együtt tiltakozik az ellen, hogy egyes kormányzati vezetők akadályozzák a helyi kollektív szerződésekben foglaltak teljesítését és a társaságok többségénél idén semmi esély béremelésre.

    Hónapok óta tartó tárgyalások ellenére sem kapnak béremelést a Volános munkavállalók, ezért a Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) úgy döntött, hosszú évek után ismét utcára hívja az ágazatban dolgozókat és szimpatizánsaikat. A szakszervezet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elé szervezett demonstrációval akarja kikényszeríteni a munkavállalók számára a szükséges korrekciót. A március 18-án tartott bértárgyaláson sem közeledtek érdemben az álláspontok, a Volán cégek egy része legfeljebb 2,5 százalékos fejlesztést ajánl, a többség viszont semmilyen emelésre nem hajlandó. Az érdekvédők tiltakoznak az ellen is, hogy egyes kormányzati vezetők beavatkoznak a helyi kollektív szerződésekben foglaltak teljesítésébe, s ezzel veszélyeztetik a munkabékét, a munkavállalók és családjaik megélhetését.

    A megmozdulást a korábban kiadott információval ellentétben a KKSZ egyedül szervezi, a részvételi szándék visszajelzése alapján úgy vélik, a vártnál sokkal többen fognak szerdán délelőtt összegyűlni a minisztérium előtt, hogy együtt tüntessenek a méltatlan és jogtalan helyzet ellen.

    A demonstráció időpontja: 2013. március 20. (szerda) délelőtt 11:30.

    Helyszín: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (1011 Budapest, Fő utca 44-50.)