Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Rektori Konferencia (MRK) és a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ)

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Rektori Konferencia (MRK) és a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) Az együttműködés célja, hogy a két szervezet a közös érdekek alapján, egymás tapasztalatait felhasználva választ keressen a magyar felsőoktatás előtt álló legfontosabb feladatok kihívásaira.

    Ennek keretében az MRK és az FDSZ közös javaslatokat, valamint alternatív megoldásokat dolgoz majd ki a magyar felsőoktatás továbbfejlesztése érdekében. Az együttműködés további fontos célja lehet háromoldalú ágazati kollektív szerződés megkötése az oktatási kormányzattal.

    A szerződést aláíró felek különösen az alábbi szempontokat érvényesítik együttműködésük keretében: a piacképes tudás, értelmiségi képzés a közjó érdekében, az elmaradottabb régiók felzárkóztatása, a hallgatók esélyegyenlősége, a jelenlegi értékek megmentése, életpálya program a felsőoktatásban dolgozóknak (bérhelyzet, garantált előmenetel, stb.).

    Az MRK és az FDSZ képviselői a továbbiakban rendszeresen részt vesznek egymás rendezvényein, valamint ezen kívül is biztosítják a két szervezet közötti párbeszédet és információáramlást.

Budapest, 2013. március 29.

Magyar Rektori Konferencia Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete