LIGA Szakszervezetek: minden hétre jutott egy halálos munkahelyi baleset

2012-ben - átlagosan - minden hétre jutott egy halálos munkahelyi baleset, és minden egyes napra - beleértve a hétvégéket és a karácsonyi ünnepeket is - több, mint 46 munkahelyi baleset történt!
 
    Április 28-án van a Munkahelyi Balesetben Megsérültek és Elhunytak Nemzetközi Emléknapja, amelyet először 1984-ben a Kanadai Közalkalmazottak Szakszervezete tartott meg, majd 1996-ban emelkedett a nemzetközi napok közé az ENSZ-nél is, mikor a Szabad Szakszervezetek Nemzetközi Szövetségének kezdeményezésére egy emlékgyertyát gyújtottak azok tiszteletére, akik munkájuk következtében vesztették életüket.

    2003 óta a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO ) a Munkavédelem Napjaként tartja számon ezt a napot. Tavaly Magyarország kormánya is felhívta a munkaadók és munkavállalók figyelmét, hogy ezen a napon emlékezzenek a munkájuk közben megsérült és elhunyt emberekre.
 
A LIGA Szakszervezetek Ifjúsági Tagozata, a Fiatalok Ligája április 28-án, a Munkahelyi balesetben megsebesültek és elhunytak emléknapján utcai performansszal hívta fel a munkavédelem fontosságára a figyelmet. A helyszín idén a város központja, a Deák tér Gödör felőli sarka volt. Az eseményen jelen voltak a Nemzeti Munkaügyi Hatóság szakemberei is, akik részt vettek a munkavédelmi tárgyú szórólapok osztásában, valamint az ILO budapesti irodája is képviseltette magát.
 
A szórólap és a képek letölthetőek a www.liganet.hu honlapról, és változtatás nélkül szabadon felhasználhatóak.