Kongresszust tart a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (KSZSZ)

Közszolgák kongresszusa

A meghatározóan a központi közigazgatás különböző intézményeiben működő szakszervezeteket tömörítő

Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (KSZSZ)
2013. május 10-én (pénteken) 10:30 órai kezdettel tartja
VIII. Kongresszusát.

 

    A tanácskozáson mind az elmúlt négy év érdekképviseleti munkájának megítéléséről, mind a következő közel fél évtized érdekérvényesítő tevékenységének lehetséges módjairól, eszközeiről szenvedélyes vita várható. Az elmúlt évek rendkívüli kihívásokat jelentettek a közszolgák számára. Az új alaptörvény, a sarkalatos törvények kidolgozása, s a hozzájuk kapcsolódó hatalmas mennyiségű joganyag előkészítése, a kormányhivatalok felállítása, a 2012. év elején végrehajtott létszámcsökkentés, az oktatásban és az egészségügyben zajló átalakítás, a járások előkészítése, a Magyary Program végrehajtása a napi feladatok ellátása mellett jelentős többlet feladatot rótt a közigazgatás munkavállalóira.

    A kongresszuson a közszolgálati szakszervezeti mozgalomban ismert és nevet szerzett érdekvédők is részt vesznek. Jelen lesz Varga László, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) elnöke, dr. Szabó Endre, a KSZSZ alapító elnöke és nagy tekintélynek, megbecsülésnek örvendő tiszteletbeli elnöke, valamint a közigazgatás területén működő több szakszervezet vezető tisztségviselője.

A kongresszus tervezett programja:

  1. A KSZSZ létrehozásáról, jelenéről és lehetséges jövőjéről dr. Szabó Endre, a szövetség tiszteletbeli, alapító elnöke tart előadást.
  2. A 2009-ben tartott legutóbbi kongresszus óta végzett érdekképviseleti, érdekérvényesítő munkáról készült beszámolóhoz Dr. Agg Géza elnök fűz szóbeli kiegészítést, rögtön utána Sőregi Lászlóné, a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság elnöke tesz jelentést a KSZSZ pénzügyi, gazdasági tevékenységének ellenőrzéseiről.
  3. A szakszervezet következő négy évre szóló programjáról Powell Pál alelnök terjeszt elő javaslatot a kongresszusnak.
  4. Zárt ülésen kerül sor (várhatóan 13:30 órától) a KSZSZ tisztségviselőinek titkos szavazással történő megválasztására. Az elnöki tisztségre két, az alelnöki pozíciókra 5 jelölt is van, tehát a választás kimenetele izgalmasan fog alakulni.

Kiegészítő információ a sajtó munkatársai számára:
A tanácskozás a sajtó számára 13:30 óráig, a zárt ülés kezdetéig nyilvános.
Előreláthatóan 12.15-tól 13.00-ig lesz ebédszünet. Ez idő alatt a kongresszus előadóitól, felszólalóitól interjú, háttér-információ kérhető a helyszínen. A tanácskozás befejezésének tervezett időpontja: 16.00 óra. (Ez a választási procedúrától függően lehet valamivel korábbi vagy későbbi időpont is.)

A kongresszus helyszíne:
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár konferenciaterme (Bp. XIII., Váci út 73/a)
Egyéb segítséggel az újságírók rendelkezésére áll: Pető Andrea, a KSZSZ irodavezetője (mobil-elérhetőség: 70/453-08-51).

Az érdeklődő újságírókat tisztelettel várja a kongresszusra:

a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége