A közlekedésiek is a köztisztviselőkkel vannak

Felháborítónak és méltatlannak tartja a köztisztviselők helyzetét, egyebek mellett a megalázóan kevés, 38 ezer 650 forintos illetményalapot a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége.

    A KSZOSZ szolidáris a közszférában dolgozókkal, s egyetért követelésükkel, például a méltatlanul alacsony illetményalap 20 százalékos emelésével.

    A közlekedésiek a helyzet mielőbbi rendezését követelve támogatják a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének mára szervezett úgynevezett gyorsreagálású demonstrációját is – szögezte le Nemes Gábor.

    A KSZOSZ elnöke kijelentette, a közigazgatás folyamatos átszervezése nem lehet indok arra, hogy az alkalmazotti bérek reálértéke ennyire elmaradjon az átlagtól és a minimálbérből élőkre jellemző nehéz helyzetbe sodorja a köztisztviselőket. Az áldatlan állapot azért is érthetetlen, mert a közigazgatás az állam számára is meghatározó terület, ahol ugyanolyan fontos a munkavállalók megbecsülése, a megfelelő munkakörülmények kialakítása, a bérszínvonal megőrzése, az egzisztenciális szempontok szem előtt tartása, mint bármely más területen.

    Nemes szerint a döntéshozóknak el kellene gondolkozniuk azon, hogy hagyhatták saját alkalmazottaikat kereseti átlagát a közmunkásokéhoz közelire alacsony szintre süllyedni.

    Nemes leszögezi: az MKKSZ dolgozóinak követelései megalapozottak, ezért a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége teljes mértékben kiáll a közigazgatásban foglalkoztatottak mellett és azonnali lépéseket sürget a kialakult feszültségek kezelésére.