BKV-s szakszervezetek: Lesz jutalék, lesz biztonságos fülke

A szakszervezetek nyomására átalakítják a sofőrüléseket a BKV felszíni járművein, és jutalékot kaphatnak az eladott jegyekből a járművezetők. A biztonságos fülkerendszer kiépítése akár százmillió forintba is kerülhet, a jutalék mértékéről és a jegyárusítással kapcsolatos egyéb részletekről még tárgyalnak. A kisforgalmú vonalakon kívül mától a legforgalmasabb belvárosi járatokon is lehet jegyet venni a vezetőnél.
  
    Plusz feladatokért plusz pénzt kaphatnak hamarosan a BKV-járművezetők: a szakszervezetek nyomására megkezdődött az elsőajtós felszállással és a rájuk kényszerített jegyárusítással kapcsolatos rendszer összehangolása – jelentette be Szabó István, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnökhelyettese. Igaz, ehhez az érdekvédők nyomása kellett, a tulajdonosi jogokat gyakorló BKK ugyanis minden előzetes szakmai egyeztetés nélkül és a technikai feltételek totális hiánya ellenére kényszerítette a pénztárosi és jegyellenőri munkát is a járművezetőkre, eleinte csak a kevésbé forgalmas viszonylatokon. Mától azonban még a legforgalmasabb belvárosi viszonylatok egy részén is kell jegyet árulniuk a járművezetőknek, ami biztonsági szempontból is aggályos – szögezi le Szabó. A szakszervezetek hónapok óta követelik: kapjanak pénzt a sofőrök a rájuk testált két plusz munkakörért, teremtsék meg a technikai, jogi és menetidő feltételeit is a jegyárusítással járó készpénzkezelésnek, s legalább a pillanatnyilag kaotikus helyzet rendezéséig ne „provokálják” a sofőröket inkognitóban utazó ellenőrök. A néhány órás gyorstalpalón jegyellenőré avanzsált sofőröket ugyanis érvénytelen bérletekkel és jegyekkel rendszeresen próbálják csőbe húzni a BKK emberei, s ha ez sikerül, megbírságolják őket.

   A szakszervezetek nyomásának engedve a BKK elismerte a követelések jogosságát, s ígéreteik szerint hamarosan megkezdődnek az egyeztetések a részletekről. Előzetes információk szerint, a fülkéket leghamarabb jövő márciusig építik át – ez akár százmillió forintba is kerülhet -, a jegyek után járó jutalékról azonban a napokban dönthetnek az illetékesek. A sofőrök pluszmunkájának az ellenőrzését azonban nem függesztik fel, ám büntetés helyett átmenetileg csak figyelmeztetést kapnának a pontatlan sofőrök. A további részletekről a BKK illetékesei Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) kezdeményezésére, egyeztetést folytatnak a munkáltatók több mint 90 százalékát képviselő két szakszervezeti szövetséggel, a BKSZSZ- és a VTDSZSZ képviselőivel. A BKV igazgatósága november, 21-i ülésén foglalkozik a témával.   
 
Kiadó: Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségé