A Magyar Szakszervezeti Szövetség Elnöksége szolidáris a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság és a Közszolgálati Demonstrációs és Sztrájkbizottság tevékenységével

A Magyar Szakszervezeti Szövetség Elnöksége elfogadhatatlannak tartja, hogy immár hatodik éve változatlan a közalkalmazotti illetménytábla és a köztisztviselői illetményalap. Ezért az érintett munkavállalók közel 25 százalékos reálkereset-veszteséget szenvedtek, szenvednek el.

    Felháborító, hogy az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsban évek óta nincs érdemi, általános keresetnövekedést eredményező tárgyalás a bérekről, még a minimálbérről és a bérminimumról sem, miközben ma már a közszféra munkavállalóinak közel egyharmadát érinti.

   A Magyar Szakszervezeti Szövetség Elnöksége szolidáris a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság és a Közszolgálati Demonstrációs és Sztrájkbizottság tevékenységével.

   Felszólítjuk a kormányt, hogy a sztrájkbizottságokkal folytatott tárgyalásaik során mindent tegyenek meg a közszféra munkabékéjének megőrzéséért, a közösség érdekében nélkülözhetetlen tevékenységet folytató munkavállalók megbecsüléséért.

Budapest, 2013. december 18.

Magyar Szakszervezeti Szövetség Elnöksége

Kiadó: Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF)