MaSZSZ május elsejei program

Ismét megrendezésre kerül a hagyományos szakszervezeti Majális a Városligetben. Idén már az új konföderáció, a Magyar Szakszervezeti Szövetség színeiben vonulunk a Városligeti fasorból a Napozórétre, a nagyszínpadhoz.

Program:

Gyülekező 9.30-10.00 közt a Városligeti fasorban
10.00 Május elsejei Felvonulás
10.45 Nagygyűlés a szakszervezeti nagyszínpadon
12.00 Majális

A nagygyűlésen felszólal Pataky Péter, a MaSzSz elnöke, valamint Patrick Itschert, az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkár-helyettese.

A Napozóréten a szakszervezeti fórum-sátorban öt politikai párt Európa Parlamenti képviselő-jelöltje tart fórumot az Európai Parlamenti választásokról, programjaikról - Niedermüller Péter (Demokratikus Koalíció), Krasztev Péter (Együtt – Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség), Kósa Ádám (FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség), Meszerics Tamás (Lehet Más a Politika), és Szanyi Tibor (Magyar Szocialista Párt).

Délelőtt, 11:30 órától a MaSzSz ifjúsági tagozata tart fórumot, amelynek témája az európai ifjúsági garancia program. A fórumon részt vesz: A fórumon részt vesz Patrick Itschert, ESZSZ főtitkárhelyettes (ETUC deputy general secretary) és Krister Andersson, a Svéd Szakszervezeti Szövetség, Nyugatsvédországi régió vezetője (LO Sweden, LO Västersverige, leader).

A Városligetben egész nap majális.