Az iskolaszövetkezetek üdvözlik a munka ünnepét.

Közeledik a főszezon. A szociális gazdaság motorja a szövetkezeti szféra. A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének közleménye.

Ismét közeleg a nyári szünet, ami sok diák számára a pihenés mellett a pénzkereseti lehetőség időszakát is jelenti. Aki a szünidőre szeretne magának diákmunkát érdemes időben elkezdenie a kínálat feltérképezését, mert a népszerű területek hamar gazdára lelnek. Az év közben végezhető felkapott munkalehetőségek, mint például adminisztratív, szakmai ajánlatok nyárra kibővülnek a szezonális idényjellegű tevékenységekkel, több cégnél a szabadságolások idejére alkalmaznak diákokat. Így az is könnyebben megbízatáshoz juthat, akinek szorgalmi időszakban a tanulmányai mellett erre nincs módja. Ilyenkor jellemzően nyaralásra, fesztiválra vagy a tanulmányaik finanszírozására gyűjtenek a fiatalok.

Dr. Fiák István, a DiákÉSZ elnöke:

„A mai magyar társadalom foglalkoztatási problémáinak terepe álláspontom szerint a szociális gazdaság, amely a versenyszféra és a közszolgálat mellett a harmadik pillére a munka világának. Ennek fejlesztése, eszköze a foglalkoztatás bővítésének. A szociális gazdaság motorja a szövetkezeti szféra. Legdinamikusabban fejlődő ága, az iskolaszövetkezetek üdvözlik a munka ünnepét, s hogy mind több fiatalnak tudnak lehetőséget biztosítani. Őszintén remélik, hogy ez így marad a jövőben is.”
    
    Kiadó: Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége