2013. február 27

Mérnökök és Technikusok Szakszervezete: Év Mérnöke díj

A Mérnökök és Technikusok Szakszervezete Év Mérnöke díjat adományozott olyan műszaki munkavállalók számára, akik kiemelkedő szakmai munkát végeznek, valamint tevékenységükkel hozzájárulnak a munkahelyük eredményes működéséhez.

Bővebben




2013. február 25

A munkavállalói oldal sávos béremelést javasol

A LIGA Szakszervezetek székházában találkoztak ma a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának munkaadói és munkavállalói oldalának képviselői, hogy közös álláspontot alakítsanak ki a 2013.
évi bérajánlásról.

Bővebben




2013. február 23

MEOSZ: Semmilyen ellátást nem garantálna rokkantság esetén az Alaptörvény

A Mozgáskorlátozottak Egyesületei Országos Szövetségének (MEOSZ) közleménye:

Bővebben




2013. február 22

Év Mérnöke MTSZSZ díjátadó

A Mérnökök és Technikusok Szakszervezete 2013. február 23-án 19 órakor ünnepélyes keretek között Év Mérnöke és Év Technikusa díjakat adományoz a Best Western Hotel Hungária nagytermében, olyan műszaki munkavállalók számára, akik kiemelkedő szakmai munkát végeznek a vállalatuknál, valamint tevékenységükkel hozzájárulnak a cég eredményes működéséhez.

Bővebben




Pert nyert a Magyar Állammal szemben a tettrekészek főtitkára?

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete közleménye

Bővebben




2013. február 21

A Rendőr Szakszervezetek Védegylete Szövetség differenciált bérfejlesztés bevezetését kezdeményezte

2013. február 20.-án megtartásra került a Belügyi Érdekegyeztető Tanács ülése (BÉT) A 2013. évben a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek teljes állománya részére differenciált bérfejlesztés bevezetését kezdeményezte a Rendőr Szakszervezetek Védegylete Szövetség (RSZV)

Bővebben




A LIGA Szakszervezetek szolidaritás a Dunaferres sztrájkolókkal

A LIGA Szakszervezetek teljes támogatásáról biztosítja a Dunaferrnél sztrájkoló munkavállalókat, és jelen lesz a szerdai budapesti orosz nagykövetség elé szervezett demonstráción is. A határozatlan idejű sztrájk február 20-án kezdődött, célja a méltányos bérmegállapodás.

Bővebben




A Magyar Szolidaritás Mozgalom Közérthetőségi Klub rendezvénysorozatot indít

A Magyar Szolidaritás Mozgalom 2013. február 22-i kezdéssel elindítja Közérthetőségi Klub nevű rendezvénysorozatát.
A rendezvény minden egyes darabja egy-egy olyan témát dolgoz fel neves szakemberek segítségével, amely Magyarország jelenlegi gazdasági, politikai helyzetét tekintve nagy jelentőséggel bír.
 

Bővebben




LIGA Szakszervezetek: Háromoldalú közüzemi szektoriális egyeztetés

Az NFM érdekkörébe tartozó állami vállalatok szakszervezetei, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, és a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége ügyvezetője találkoztak tegnap a LIGA Szakszervezetek székházában.

Bővebben




VDSZ: sztrájkbizottság alakult a Hankook gumigyárban

Sztrájkbizottság alakult a Hankook gumigyárban, mert a munkaadó érdemi válaszra sem méltatja a szakszervezet béremelési javaslatát. Az érdekvédők február 26-ig várnak, s ha akkor sem lesz változás a kiemelkedően sikeres, 30 milliárdnál is nagyobb nyereségre készülő cégnél, a bizottság a dolgozók igényei szerint leállítja a termelést - jelentette be a vegyipari szakszervezet (VDSZ).

Bővebben