Feljelenthetik a BKK-t a BKV-s szakszervezetek: hamisított bérlettel utaznak az ellenőrök

Ügyészségi vizsgálatot kezdeményeznek BKV-s szakszervezetek a tulajdonosi jogokat gyakorló Budapesti Közlekedési Központ ellen, ha nem sikerül megszüntetni az elsőajtós felszállási renddel és a jegyek, bérletek ellenőrzésével kapcsolatos törvénytelenséget. Az érdekvédők jogi álláspontja szerint ugyanis a BKK emberei hivatalos okirattal való visszaélést követnek el, amikor érvénytelen bérletekkel megpróbálják csőbe húzni a járművezetőket. A sofőrökre ellentételezés nélkül kényszerítette rá az ellenőri feladatokat a Budapesti Közlekedési Központ. A járművezetőknek negyvenféle utazási okmányt kell felismerniük az utasok felszállása közben, egyetlen pillanat alatt.

Bővebben




Varga László: A 98 százalékos büntetőadó alkotmányellenes, nemzetközi szabályokba is ütközik, - újra kell gondolni!

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) megelégedéssel nyugtázza, hogy azt a jogi álláspontot, amit a 98 százalékos ”büntetőadó”-val kapcsolatban mindig is hangoztatott, a strassbourgi Emberi Jogi Bíróság Nagykamarája a Magyar Kormány fellebbezését elutasítva megerősített.

Bővebben




Az autonómok a mozdonyvezetőkkel vannak - Csatlakozásra szólítanak fel minden szakszervezetet!

Támogatja a mozdonyvezetők esetleges sztrájkját az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, amely szolidáris mindazokkal a dolgozókkal, akiket megfosztott, vagy megfosztani készül jogaiktól a munkáltató. Az ASZSZ ijesztőnek és minden magyar munkavállalóra nézve veszélyesnek tartja a MÁV-nál zajló eseményeket, ahol éppen most készül a vezetőség egyetlen tollvonással megszüntetni azokat a feltételeket, amelyek némi biztonságot garantálták az ott dolgozóknak.

Bővebben




SZEF: a „büntetőadó” nemcsak alkotmányellenes, hanem nemzetközi szabályokba is ütközik

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) megelégedéssel nyugtázza, hogy azt a jogi álláspontot, amit a 98 százalékos „büntetőadó”-val kapcsolatban mindig is hangoztatott, a strassbourgi Emberi Jogi Bíróság Nagykamarája a Magyar Kormány fellebbezését elutasítva megerősített. Mindig is azt mondtuk, hogy a „büntetőadó” nemcsak alkotmányellenes, hanem nemzetközi szabályokba is ütközik.

Bővebben