Milyen lenne, ha a cége fizetné külföldi nyaralását?

 A 2012-ben SZÉP-kártyákra utalt pénzeket csak május 31-ig lehet felhasználni. Május elején még mintegy 2,5 milliárd forint fel nem használt összeg volt a számlákon, ám várható, hogy a dolgozók felhasználják majd a pénzeket. A SZÉP-kártya 2011-es bevezetése óta már a második legnépszerűbb cafeteria elem lett, minden ötödik cég adna ilyet munkavállalóinak. Ön is rendszeres használója a kártyának? Mire költ róla? Elegendő pénzt kap rá? Mit venne még bele a kalapba? Kérdőív a HVG oldalán.

Bővebben




Mennyit keresnek az EP-képviselők?

Az EP-képviselőknek 2009 óta egységesen ugyanannyi havi bér jár, ami bruttó 2,4 millió forintnak felel meg. Orbán Viktor minszterelnök fizetése 1,7 millió forint, amit most emelnek 2,25 millió forintra, EP-képviselőink tehát többet fognak keresni, mint a kormányfő, és akkor még nem beszéltünk a további bőséges juttatásokról – írja a hir24.hu.

Bővebben




Csökkenő létszám és növekvő vagyon jellemzi a nyugdíjpénztárakat

 Csökkenő létszám és növekvő vagyon jellemzi a pénztárakat az Magyar Nemzeti Bank által pénteken közzétett első negyedéves adatok alapján.

Bővebben




Több az állás, nagyobb a bér: ami a számok mögött van

 Nő a munkaerő iránti kereslet, gyorsan emelkednek – főleg a stagnáló inflációhoz képest – a bérek, és borzalmasan torzítják az statisztikát a közfoglalkoztatottak – ez derül ki a KSH legfrissebb, a foglalkoztatottak számát és keresetét tartalmazó első negyedéves adataiból. Az NGM ennek kapcsán új fogalmat vezetett be a közfoglalkoztatottakra is, hogy szebb képet rajzolhasson – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben