Kedden pihennek az egészségügyi dolgozók

 Július elseje a Semmelweis-nap, vagyis az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napja. Jövő héten kedden tehát zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és szakrendelők is – írja a vs.hu.

Bővebben




Ez vár a nyugdíjasokra Magyarországon

 Hogyan kívánnak segíteni azon a több százezer nyugdíjason, aki létminimum alatt él? - interpellálta Balog Zoltán emberi erőforrás minisztert Korózs Lajos szocialista képviselő. A választ jegyző Rétvári Bence államtitkár szavaiból kiderül: a nyugdíjrendszeren belül biztosan nem várható extra intézkedés.

Bővebben




Ennyit keresnek januártól a pedagógusok

2015 januárjában várhatóan több mint húszezer tanár és tanító lép át a „pedagógus II” kategóriába - már ha portfóliójuk megfelel a feltételeknek. Mennyit fognak keresni a „minősített” pedagógusok januártól? Az eduline.hu kiszámolta.

Bővebben




Egyre aggasztóbb a korai iskolaelhagyók számának növekedése

 Egyre aggasztóbb a korai iskolaelhagyók arányának három éve tartó növekedése és nem csak a képzetlenek számának növekedése maitt. Magyarország uniós vállalása az arány csökkentése, de mivel ennek az ellenkezője történik, fejlesztési pénzeket is bukhatunk. Úgy tűnik, a kormányak nincs stratégiája – írja a Népszabadság.

Bővebben




Köznevelési államtitkár: őszig átalakulhat a Klik

Őszig átalakítaná a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működését az új köznevelési államtitkár. Czunyiné Bertalan Judit az MTI-nek adott interjúban arról is beszélt, mindent megtesznek, hogy iskolakezdésre a tankönyvek rendben megérkezzenek az intézményekbe. Az államtitkár közölte: jónak tartja a mostani kerettantervi szabályozást és az iskolaszerkezeten sem változtatna.

Bővebben




Elemzők szerint a következő hónapokban nem várható látványos javulás a munkaerő-piacon

Bár a nyári szezon még javíthat a munkaerő-piaci adatokon, de felfutás nem lesz annyira kiugró, mint a korábbi években - véli a Buda-Cash és a Raiffeisen elemzői. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelte: a közfoglalkoztatás mellett a versenyszférában is egyre többen dolgoznak, ami a kormány sikeres foglalkoztatási programjainak bizonyítéka, és  az adatok a konvergenciaprogram alapjául szolgáló makropálya prognózishoz képest magasabb foglalkoztatás-bővülést mutatnak.

Bővebben




Munkaerőpiac: megtorpant a lendület?

 Ritkán látott folyamatokról árulkodnak a legfrissebb munkaerőpiaci számok, hiszen úgy volt képes javulni a foglalkoztatottak aránya, hogy a létszámban megtorpanás, romlás mutatkozott – írja az mfor.hu.

Bővebben




Mit tehetünk, ha szó nélkül távozik a munkavállaló?

A munkavállalói jogellenes munkaviszony megszüntetés leggyakoribb formája az, hogy a munkavállaló nem tesz írásos megszüntető nyilatkozatot, nem tölti le a felmondási időt, hanem egyszerűen csak nem jelentkezik többet a munkáltatónál, eltűnik. A váratlanul távozó munkavállaló persze sok fejfájást okozhat a munkáltatónak. Tekintsük át, hogyan kezelhető ez a kellemetlen helyzet! – olvasható a amunkajog.hu oldalán.

Bővebben




Nyugdíj: lehet, hogy meg vagyunk vezetve

A nyugdíjrendszer a kormány szerint hosszabb távon is fenntartható, a juttatások értékmegőrzőek. A szakértők közül meg jó páran úgy látják, hogy gondok lehetnek – írja az fn.hir24.hu.

Bővebben




Mégsem változik a folyamatos teljesítés áfafizetési rendszere

Az atipikus foglalkoztatás területén működő négy érdekképviselet számára megnyugtató megoldás született azzal, hogy a tervezettel szemben mégsem változik a folyamatos teljesítés áfafizetési rendszere - közölték a képviseletek csütörtökön az MTI-vel.

Bővebben