2014. június 30

Növekszik a munkaerőhiány Németországban

Az egyre növekvő munkaerőhiány már 2015-ben negatívan befolyásolhatja a német gazdasági mutatókat, 2020-ban pedig 2,4 millió, 2030-ban már akár 10 millió ember is hiányozhat a munkaerőpiacról - áll a Boston Consulting Group (BCG) felmérésében.

Bővebben




Nagy baj a szakemberhiány

Magyarországon megérett a helyzet a kutatás-feljesztés intézményének teljes átalakítására, amely – jelenlegi formájában – sokszor csak az uniós pénzek megszerzésére fókuszál. A szakemberhiány megoldásának egyik kulcsa az oktatás egészének átalakítása – írja a Világgazdaság.

Bővebben




A munkaidő-nyilvántartás hatósági ellenőrzése

A munkaügyi ellenőrzésről szóló törvény rendelkezései alapján a hatósági ellenőrzés kiterjed a munka- és pihenőidőre a munkaviszonyra vonatkozó szabályban előírt rendelkezésekre – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Európai Bizottság: fokozatosan áll talpra a munkaerőpiac

 Fokozatosan talpra áll az európai munkaerőpiac, 2011 óta most először nő egyszerre a GDP, a foglalkoztatási ráta és a háztatások jövedelme - állapította meg hétfőn közzétett negyedéves jelentésében az Európai Bizottság.

Bővebben




Kordás László: a közmunkások országává válunk

  Egyik szeme sír, egyik szeme nevet a Közmunkások Szakszervezetének főtitkára. Kordás László arra reagált, hogy ma bejelentették, 40 milliárd forinttal emelik a közfoglalkoztatásra szánt összeget – olvasható a Klubrdió oldalán.

Bővebben




Czomba: több mint 40 milliárd forinttal megemelték az idei közfoglalkoztatási összeget

A kormány legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy több mint 40 milliárd forintot még hozzátesz az idei közfoglalkoztatási összeghez - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerő-piaci és képzési államtitkára hétfőn az M1 Ma reggel című műsorában.

Bővebben




A munkanélküliség megoldása nem a közmunka

Nagy a hallgatás és a lapítás közmunkaügyben - egyebek mellett így fogalmazott a Népszavának Komjáthi Imre. A Közmunkás Szakszervezet társelnöke megjegyezte, nem szeretne megint vészmadár lenni, de szerinte az állástalanok többsége ismét a választások előtt, augusztusban jut majd egy rövid ideig munkához. 

Bővebben




KSZSZ, MKKSZ: KÖSZÖNTJÜK A KÖZSZOLGÁLATI TISZTVISELŐKET!

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (KSZSZ) és a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) nevében a KÖZSZOLGÁLATI TISZTVISELŐK NAPJA alkalmából nagyrabecsüléssel és munkájuk iránt érzett tisztelettel köszöntjük Magyarország közigazgatásában dolgozó kormánytisztviselőket, köztisztviselőket és valamennyi munkavállalót.

Bővebben




A hirtelen távozó fővárosi cégvezetők is megkaphatnák prémiumjuttatásaikat

A hirtelen távozó fővárosi cégvezetők is megkaphatnák prémiumjuttatásaikat a Fővárosi Közgyűlés mai ülésére készült előterjesztés szerint. Eddig ugyanis csak a „prémiumcélkitűzéssel érintett időszak” végén juthattak hozzá. Ha előbb távoztak, egy fillért sem láttak a jutalompénzből. Ezentúl viszont időarányosan megkaphatnák a jussukat. Vannak, akik szerint ezzel a közelgő államosítások által érintett cégvezetőket kárpótolnák – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




Idénymunkásokat ellenőriz az adóhivatal

  A mezőgazdasági idénymunkások, illetve az átmeneti időre felvett vendéglátós és építőipari alkalmazottak munkavállalásának jogszerűségét is ellenőrzi az adóhivatal a nyári, őszi hónapokban. A hatósági adatok egyébként azt mutatják: több százezer személy teremti elő legalább részben megélhetésének anyagi alapjait a különféle időszakos tevékenységekből – olvasható a Magyar Nemzetben.

Bővebben