Egyeztettek az MNV-vel a Volán szakszervezetek

A Volán-cégcsoport szervezeti átalakításáról, járműrekonstrukciós programjáról, a munkahelyek megtartásáról egyeztetettek a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) Volán portfólió irányításáért felelős vezetői a cégcsoport szakszervezeteivel - tájékoztatta a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ) kedden az MTI-t közleményben.

Bővebben




Adókedvezményes megoldás munkahelyi balesetekre

A munkahelyi balesetek terén nincs javulás, igaz nem is lett rosszabb a helyzet. Évente 17 ezer munkahelyi baleset történik hazánkban, ezek elsősorban a kisebb cégeknél fordulnak elő, és a legtöbb alkalommal csonttörésről van szó. A vállalatok, ezen belül is a kkv-k egyre körültekintőbbek, ezt jelzi, hogy fokozatosan emelkedik a vállalati baleset-biztosítások száma, amelyek népszerűségéhez az adó- és járulékkedvezményekkel az állam is hozzájárul - hívja fel a figyelmet a Budapest Prime.

Bővebben




Németország, Ausztria segíti, Nagy-Britannia szigorítja a munkavállalást

Nagy-Britannia újabb intézkedéssel csökkentené vonzerejét mint bevándorlási célország. Németország és Ausztria ellenben programokkal segíti a külföldi munkavállalókat, írja a Napi Gazdaság.

Bővebben




A buszsofőrök munkáját népszerűsíti egy pécsi szakszervezet

A pécsi buszközlekedési vállalatnál működő Független Demokratikus Szakszervezet (FDSZ) kampányt indít, hogy közelebb hozzák egymáshoz a dolgozókat és az utasokat.

Bővebben




Hézagos strasbourgi döntés a szolgálati nyugdíjról

 A strasbourgi bíróság jogerős döntése szerint nem sérti az emberi jogok európai egyezményét, hogy az öregségi nyugdíjkorhatárt be nem töltött személyek esetében a szolgálati nyugdíjat járandósággá alakították át és megadóztatják. A Magyar Helsinki Bizottság négy ponton kifogásolja a határozatot.

Bővebben




Mi szerepeljen a munkaszerződésben?

A munkáltató és munkavállaló között létrejövő munkaviszony alapja a munkaszerződés. Az RSM DTM blog legfrissebb bejegyzésében összefoglalta, hogy az új Mt. szerint a munkaszerződésnek milyen kötelező tartalmi elemei vannak.

Bővebben




Szorongunk a jövőtől

A magyarok teikntélyes hányada szorongva néz a nyugdíjas évei elé. A felnőttek mintegy fele úgy vélekedik, hogy jóval kevesebb nyugdíjra számíthatnak majd, mint a jelenlegi jövedelmük, s emiatt bizonytalanná válik a megélhetésük – írja a Szabad Föld.

Bővebben




Ötezer dollár, ha felmondasz

 Úgy tűnik, sikeres és terjed az a program, amelynek célja a kitalálója szerint az, hogy a munkavállalók gondolkodjanak el jövőjükön. Szeretnék, hogy a tudatos és lojális alkalmazottak maradjanak a cégeknél – írja az itcafe.hu.

Bővebben




Étkezési csekk helyett hiteltörlesztés

Bekapcsolódtak a munkaadók a dolgozók hiteltörlesztésébe, az utóbbi hetekben több foglalkoztató is pénzt utalt a bankoknak. Szakmai vélekedés szerint a jelenség már az ősszel tömegessé válhat. A futamidő végénél tartó devizaadósoknak ugyanakkor érdemes elgondolkodniuk azon, kérnek-e hiteltörlesztési támogatást – olvasható a Magyar Nemzetben.

Bővebben




Nyugdíjkedvezmény a sokgyermekeseknek

Melyik az az állam, amely a magyarországihoz hasonló mértékű társadalombiztosítási járulékot von el a munkáltatóktól és a munkavállalóktól, és még szigorúbb feltételekhez köti az egészségügyi ellátást? Lettországban igencsak sokba kerül a fogfájás – írja a ec.europa.eu nyomán az adozona.hu.

Bővebben