Magyarként Európa fiatal vállalkozóiért

A hét végén Horvátországban találkoznak a nemzetközi vállalkozói szervezetek képviselői, hogy új stratégiát és szakpolitikákat dolgozzanak ki a kis- és középvállalkozói (kkv) szektor és az ifjúsági munkanélküliség globális kihívásaira. A Splitben, szeptember 20-án kezdődő kongresszust Ivo Josipoviç horvát köztársasági elnökkel együtt nyitja meg Kovács Patrik, Európa legnagyobb fiatal vállalkozói ernyőszervezete, az Európai Unió Fiatal Vállalkozóinak Szervezete (JEUNE) nemrég megválasztott új, magyarként első elnöke – olvasható a Magyar Hírlapban.

Bővebben




Nyugdíj, időskori ellátás: ezt teheti, ha kevés a szolgálati ideje

Milyen ellátásban reménykedhet idős korára az ember, ha alig van szolgálati ideje? Olvasónk kérdésére Winkler Róbert nyugdíjszakértőnk válaszolt – írja az adozona.hu.

Bővebben




Nem fenyegeti sztrájk az Operaházat

Operaházi Dolgozók Független Szakszervezetének legújabb közleménye szerint mégsem kell sztrájktól tartania az Operaháznak. Sőt, a fidelio új információi szerint az Opera szakszervezetei nem is tudtak a sztrájkról.

Bővebben




Tanácstalanok a bírók a Pintér Sándorral szembeni feljelentésekkel

Öt feljelentésre háromféleképpen reagált a Pesti Központi Kerületi Bíróság, pedig valamennyinek ugyanaz volt a tárgya. Pintér Sándor ellen április elején érkeztek a feljelentések, mert egy interjúban a belügyminiszter visszaélések elkövetésével vádolta meg azokat a rendőröket, akik a törvényi lehetőséget kihasználva korkedvezménnyel mentek nyugdíjba – írja a HVG.

Bővebben




A végkielégítés nem jár automatikusan

Elég-e közös megegyezéskor szóban megállapodni a végkielégítés összegéről? Mikor számít bele a munkahelyen eltöltött időbe a fizetés nélküli szabadság? Az Adózóna összeszedte, mit kell tudni a végkielégítésről.

Bővebben