Előre menekülnek, egyesül három nagy szakszervezet

Nincs más kiút a munkavállalói érdekképviseletek számára, mint a szervezeti és a tartalmi megújulás – mondják a téma szakértői. A hazai nagy szakszervezeti konföderációk is tudják ezt: az MSZOSZ, a SZEF és az Autonómok integrációja egy hónap múlva zárul, a Liga közben alulról építkezik, és a kis- és középvállalkozásokban dolgozók közül igyekszik minél többeket megnyerni – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Jogviszony nélkül egészségügyi járulékot kell fizetniük a végzett diákoknak

December közepétől egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetniük azoknak a diákoknak, akik a nyáron befejezték tanulmányaikat, és még nincs munkahelyük - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Bővebben




Ombudsman: méltánytalan, hogy a rehabilitációs ellátottak nem kaphatnak gyedet

  Az ombudsman szerint méltánytalan helyzetet eredményezhet, hogy a rehabilitációs ellátottak nem jogosultak gyermekgondozási díjra. Az illetékes minisztérium kezdeményezi a szabályozás módosítását - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala.

Bővebben




Hol dolgoznak a legtöbbet a világon?

Habár a világ leggazdagabb embere szerint elég lenne három napot dolgoznunk egy héten (igaz, akkor napi 11 órában), a világon számos olyan ország van, ahol ennél jóval többet töltenek munkával az emberek. A latin-amerikai országok az élen, de vajon felkerült-e Magyarország is a toplistára? – olvasható a penzcentrum.hu oldalán.

Bővebben




Munka a kenguruk földjén, egymilliós fizetésért

Aki szereti a nyarat, jól beszél angolul, annak ideális hely lehet Ausztrália. A távolság miatt azonban nagyon ritkán tud hazajönni - mint azt egy Melbourne-ben élő magyar nőtől megtudta a Profession.hu munkatársa.

Bővebben




Orbán szerint a közmunka volt az elmúlt négy év legnagyobb jótéteménye a romáknak

 A közmunka volt a legnagyobb jótétemény a roma közösség számára az elmúlt négy évben - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, miután megbeszélést folytatott az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökével, Farkas Flóriánnal, áttekintve a kormány és az ORÖ közötti megállapodást. Orbán Viktor a tárgyalás után közölte azt is, miniszterelnöki biztosnak kéri fel Farkas Flóriánt.

Bővebben




A rugalmas munkaidőtől nem lesz családbarát egy munkahely

Nem elegendő a rugalmas munkarend a kisgyermekesek munkaerő-piaci integrációjához. A megértés, az egyéni megoldás keresése, a dolgozók együttműködése, a gyermektelenek igényeinek figyelembe vétele legalább ennyire fontos - derül ki a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézetének feltáró kutatásából.

Bővebben




Jövőre sereghajtók leszünk a visegrádi országok között

Miközben az idei év a gazdaságunk látványos feltámadásáról szólt, mellyel nemcsak a régiónk, de Európa éllovasai is lettünk, jövőre elbúcsúzhatunk ettől a szereptől – írja az mfor.hu.

Bővebben




Van Rompuy: a munkanélküliség a legnagyobb kihívás Európában

A munkanélküliség jelenti a legnagyobb kihívást Európában - hangoztatta Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke az Európai Unió állam- és kormányfőinek szerdai milánói csúcstalálkozóját záró sajtótájékoztatón. A csúcstalálkozón részt vett Orbán Viktor magyar miniszterelnök is.

Bővebben




Emmi: a kormány továbbra is elkötelezett a szociális életpálya bevezetése mellett

A kormány továbbra is elkötelezett a szociális életpálya bevezetése mellett, ezért tárgyal a minisztérium az ágazati szakszervezetekkel majdnem egy éve - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerdán az MTI-vel azt követően, hogy Balog Zoltán a szociális ágazatban dolgozók képviselőivel egyeztetett.

Bővebben