Kevesebb, mint kétszázan vették igénybe a diplomás gyedet

Eddig csaknem kétszázan vették igénybe a diplomás gyedet - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az MTI-vel.

Bővebben




Az idősek rosszabb lakásokban élnek, mint az átlag

Az életkor emelkedésével csökken az összkomfortos lakásban élők aránya, és nő azoké, akik ennél alacsonyabb komfortfokozatúban laknak – írja az fn.hir24.hu.

Bővebben




Változtatna a kormány a szociális ellátórendszeren

Hozzányúlna a kormány a segélyezéshez és a szociális ellátórendszerhez – erősítette meg a szociális államtitkár a Hír TV-nek.

Bővebben




Megugrott az orvoselvándorlás

Sürgősen választ kell adni a döntéshozóknak az ösztöndíjrendszerből kieső fiatal szakorvosok jövedelmének pótlására. A hálapénz megszüntetése terén nincs még áttörés, aminek szintén szerepe lehet a fiatal orvosok újból erősödő elvándorlásában - derült ki a Magyar Rezidens Szövetség elnökének a Napi.hu egészségügyi konferenciáján tartott előadásából.

Bővebben




Aktivizálódnak az idősek

Miközben egyre több az idős ember, az inaktívak és az eltartottak aránya is csökkent a 60 éven felüliek körében az utóbbi évtizedekben: 2011-ben 170 ezren dolgoztak hatvanon túl, és míg 1990-ben az időskorúak között 7-9 százalék volt az eltartottak az aránya, addig 2001-ben már csak 2-3, 2011-ben pedig mindössze 0,7 százalék – összegezte friss tanulmányában a KSH. Magyarországon ugyanakkor jelenleg a nyugdíj a legstabilabb jövedelem, rendszeressége és kiszámíthatósága miatt az idősebb korosztályt kevésbé érintik a fiatalabbakat sújtó nehézségek. Míg a 65 év felettieknek mindössze a 4,4 százaléka él jövedelmi szegénységben, addig az ennél fiatalabbak körében ez az arány 16,1 százalék – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Utasok milliói maradtak a pályaudvarokon a német vasutassztrájk miatt

Utasok milliói rekedtek szombaton a pályaudvarokon Németországban, mivel a vasutassztrájk miatt a távolsági vonatok kétharmada nem közlekedett.

Bővebben




Szolidáris a PDSZ nem pedagógus végzettségű dolgozókkal

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szolidaritását fejezi ki az oktatás területén dolgozó nem pedagógus végzettségű dolgozók tiltakozó akcióival – olvasható a Klubrádió weboldalán.

Bővebben