Szolidáris a PDSZ nem pedagógus végzettségű dolgozókkal

Megalázó a fizetésük

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szolidaritását fejezi ki az oktatás területén dolgozó nem pedagógus végzettségű dolgozók tiltakozó akcióival – olvasható a Klubrádió weboldalán.

   Az óvodákban dolgozó dajkák, a gyógypedagógia területén és a közoktatásban munkát vállaló pedagógiai asszisztensek, iskolatitkárok, adminisztratív dolgozók, karbantartók, a még nem kiszervezett takarítók és portások munkája nélkül rövid időn belül ellehetetlenülne a munka ezekben az intézményekben. Feladatuk sokszor embert próbáló, fizetésük pedig embert alázó. Több mint öt éve egy fillér béremelést sem kaptak, a gyógypedagógia területén dolgozók pedig a „pótlékok egységesítése” címén még bércsökkentést is kénytelenek elszenvedni szeptember elsejétől.

   A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete felszólítja a törvényalkotókat, hogy a 2015-ös költségvetésben biztosítsák – százalékos arányban – a pedagógus béremelés mértékével megegyező fizetés emelkedést a közoktatásban dolgozó nem pedagógus végzettségű dolgozók számára.

  A PDSZ egyetért céljaikkal. Érdekvédelmi tapasztalatainkat, módszereinket szívesen bocsátjuk rendelkezésükre!

Forrás: Klubrádió