Orbán: senkinek ne legyen szüksége jövedelempótló támogatásra

A kormány a következő négy évben újabb munkahelyeket hoz létre, és az üzleti világgal szorosan együttműködve szeretné elérni a teljes foglalkoztatottságot, és jelentősen növelni a szakképzett munkaerő létszámát - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a Siemens képzési központjának megnyitása alkalmából tartott ünnepségen.

Bővebben




Állítólag több ezer főt bocsáthat el a Magyar Posta

 Több ezer fővel csökkenhet a Magyar Posta dolgozóinak a száma a következő években – írta a Magyar Nemzet. A lap szerint az állami cég cáfolta a leépítésről szóló információkat.
 

Bővebben




Újabb sztrájkot helyezett kilátásba a Lufthansa-pilóták szakszervezete

Újabb munkabeszüntetést helyezett kilátásba kedden a Lufthansa pilótáit képviselő szakszervezet, amelynek felhívására hétfő délután óta sztrájk bénítja a német légitársaságot.

Bővebben




Kevés munkavállaló jelenti be a visszaéléseket

 A munkáltatók által alkalmazható visszaélés-bejelentési („whistleblowing”) rendszerek jogi kereteit tavaly fektette le az Országgyűlés, a vonatkozó jogszabály pedig idén januárban lépett hatályba, mégsem terjedt el eddig széleskörűen – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Elegük van a németeknek a mozdonyvezetők sztrájkjából

 Németországban lassan normalizálódik a vasútforgalom a mozdonyvezetők 50 órás sztrájkja után. Ezzel nemcsak a távolsági forgalmat sikerült megbénítaniuk, hanem a helyi érdekű vasutak közlekedését is, így a nagyvárosokban is káoszt okoztak. A helyzetet súlyosbította, hogy a munkabeszüntetés az őszi iskolai szünet időszakát is érintette.

Bővebben




Zombor: megéri majd háziorvosnak lenni

Az egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint olyan jövedelmi rendszert alakítanak ki, amelyben már megéri háziorvosnak lenni, reményeik szerint így a jelenleg üres helyeket is betölthetik majd.

Bővebben




2,2 százalékkal emelkedtek a keresetek

Augusztusban 4,4 százalékkal nőttek a bruttó és a nettó keresetek a versenyszférában az előző havi 3,4 százalékos emelkedés után, és 2,3 százalékkal emelkedtek a költségvetési intézményeknél a közfoglalkoztatottak nélkül számolva. A nemzetgazdaság egészét tekintve 3,9 százalékkal emelkedtek a keresetek az egy évvel korábbiakhoz képest, míg a közfoglalkoztatottakat is beleszámítva 2,2 százalékos volt a bérnövekedés - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Bővebben




Hende: jövő évtől jelentős illetményemelést kaphatnak a katonák

A honvédelmi tárca jelentős illetményemelést tervez, amely már a jövő évtől évtől „ugrásszerű” javulást eredményezhet a katonák életében - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter kedden az M1 Ma reggel című műsorában.

Bővebben




Andor László: A szabad munkavállalás alapjog

Baj nem akkor van, ha valaki el akar térni a közgazdasági ortodoxiától, hanem akkor, ha diszfunkcionális megoldásokat választ, vagy nyílt összeütközésbe kerül az EU-joggal - mondta a Napi.hu-nak Andor László leköszönő uniós biztos, akivel az ötéves mandátumáról, a magyar kormány politikai taktikájáról, az elmúlt évek Budapest-Brüsszel konfliktusairól, valamint az európai gazdaság helyzetéről beszélgettünk.

Bővebben




Bérrendezés: pécsi gondnok indított országos akciót

A nem pedagógus közalkalmazottak bérezése miatt fordult a köznevelésért felelős államtitkárhoz Farkas József, pécsi iskolai gondnok. A kezdeményezést azonnal felkarolta egy országos szakszervezet – olvasható a pecsistop.hu oldalán.

Bővebben