A LIGA a holnapi demonstrációra hívja tagjait

Arra szólítja fel a Liga szakszervezetek tagjait, hogy holnap minél szélesebb körben támogassák azt a demonstrációt, amelyet az újabb adótergek miatt szerveznek – olvasható a Klubrádió honlapján.

Bővebben




Méhész, fodrász, bőrgyógyász: rendőrök másodállásban

Nem engedte az egyik budapesti rendőrkapitányság, hogy az egyik beosztottja másodállásban vagyonőrként dolgozzon, pedig erre országosan több tucat precedens van, nem beszélve a biztonsági őrként fusizó rendőrökről. Kikértük az Országos Rendőr-főkapitányságtól (ORFK), hogy milyen munkákat látnak el rendőrök másodállásban. Meglepő választ kaptunk – írja a HVG.

Bővebben




A közszolgálatban foglalkoztatottak bejelentési kötelezettsége

Általában gondot okoz, hogy a közszolgálatban foglalkoztatottaknak nincs bejelentési kötelezettségük például akkor, ha pert vagy szabálysértési eljárást kezdeményeznek ellenük – állítják munkajogi kérdésekben járatos forrásaink – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




Rég nem a hangyáról és a tücsökről van szó

Egy nyugdíjba vonuló munkavállaló ma a fizetése nyolcvan százalékára számíthat nyugdíjként, ez akár a negyedére csökkenhet... – olvasható az otvenentul.hu oldalán.

Bővebben




A Tesco kivonulhat a magyar piacról

A Morgan Stanley szerint, ha a Tesco 2015-ben az eladás mellett dönt, akkor az a legvalószínűbb, hogy Thaiföld és Dél-Korea mellett Kelet-Európából vonulnak majd ki. Így Magyarországról is – olvasható az fn.hir24.hu oldalán.

Bővebben




Fizetés nélküli szabadság hozzátartozó ápolására

Mit kell tennie a munkavállalónak, ha hozzátartozója tartós betegsége miatt fizetés nélküli szabadságot venne ki és ápolási díjat igényelne? Milyen teendői lehetnek a munkáltatónak? Olvasói kérdésre Széles Imre tb-szakértő válaszolt az Adózóna oldalán.

Bővebben




Közlekedési és pedagógus sztrájk

A tömegközlekedés és az oktatás is leállt Olaszországban pénteken a Matteo Renzi vezette kormány munkaügyi reformja ellen meghirdetett egész napos szakszervezeti sztrájk miatt. Szombaton újabb szakszervezeti tüntetés következik.

Bővebben




Szociális párbeszéd kifogásolnivalókkal

A Szerbiai Önálló Szakszervezetek Szövetségének (SZÖSZSZ) újvidéki tanácstermében tegnap bemutatták a szlovák felek a Szociális párbeszéd fejlesztése elnevezésű, a szlovák állam és Szerbia között zajló twinning projektumot. A tanácskozáson részt vett a már említett SZÖSZSZ, a Függetlenség Egyesült Ágazati Szakszervezet (FEÁSZ), a Vajdasági Munkaadók Uniója, valamint a tartományi gazdasági, munkaügyi, foglalkoztatási és a nemek egyenjogúságával foglalkozó titkárság – írja a magyarszo.com.

Bővebben




Már a létminimumot elérő fizetésért is harcolni kell

Az elmúlt években, főleg a válság hatására kialakult és szélesedett a dolgozói szegénység Magyarországon: mintegy egymillió olyan munkavállaló van, aki a KSH által számított létminimum alatti összeget visz haza 8 órás, teljes állású munkával.

Bővebben