A közösségi közlekedés minőségének javításáról tartottak fórumot

 A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., illetve a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselői, a Közlekedési Központok vezetőivel és a Volán társaságoknál működő szakszervezetekkel újabb fórumot tartottak a régiós átalakítás menetéről, jelenlegi státuszáról, illetve a társaságoknál tervezett járműmodernizációs programról.

Bővebben




Hányan vándoroltak ki Magyarországról újabban?

Nagyjából 350 ezerre becsülhető a Magyarországról kivándoroltak száma egy 2013-as felmérés szerint. A legkedveltebb célországok:Németország, Ausztria, és az Egyesült Királyság – írjaa profitline.hu.

Bővebben




Hogyan váltak az európai alapjogok a munkajog részévé?

Egészen extrém jelentősége van a munkajog világában az európai alapjogoknak - mondta dr. Berke Gyula, a Pécsi Tudományegyetem rektorhelyettese a XI. Magyar Munkajogi Konferencián. Az előadó az Alapjogi Charta kialakulásáról és fejlődéséről szóló előadásában többek közt azokra a kérdésekre kereste a választ, hogy melyik a magasabb rendű alapjog és korlátozhatóak-e az alapjogok asz uniós szabadságjogok rovására? – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




A bürokrácia csökkentése elbocsátásokat is jelent

Elbocsátásokat is jelent majd a bürokrácia csökkentése – erről beszélt a Hír TV P8 című műsorában a Fidesz frakcióvezetője. Rogán Antal hangsúlyozta, a kormány célja az, hogy az adófizetők csak annyi hivatalnokot tartsanak el, amennyire feltétlenül szükség van.

Bővebben




Mikor lesz a munkaszerződés általános szerződési feltétel?

Mi a köze az általános szerződési feltételeknek a munkaszerződésekhez és hogyan jelenik meg az ÁSZF a munkajog világában? ÁSZF-nek minősülhet-e egy munkaszerződés és mikor válik tisztességtelenné a munkaszerződés? Többek közt ezekre a kérdésekre kereste a választ előadásában dr. Nemessányi Zoltán, az Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára a XI. Magyar Munkajogi Konferencián elhangzott előadásában – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Az NGM szerint együttes csúcson a születések és a női foglalkoztatás

Magyarország jó példa arra, hogy akkor születik több gyermek, ha  több nő dolgozik, s ennek következtében nagyobb biztonságban érzik magukat a családok - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel, reagálva a Központi Statisztikai Hivatal friss adataira.

Bővebben




Tagdíjlevonás belépési nyilatkozat nélkül?

Be sem léptette tagjait az SZKT egyik szakszervezete, de a pénzt levonja tőlük a cég – mondja a másik szakszervezet elnöke. Közben egy újabb hangfelvétel is előkerült a káromkodó igazgatóról – írja a delmagyar.hu.

Bővebben




Tízezrek tüntettek Rómában az olasz kormány munkaerőpiaci reformja ellen

Százezrek tüntettek szombaton Rómában a legnagyobb olasz szakszervezet felhívására, hogy tiltakozzanak a kormány munkaerő-piaci reformja ellen, a szervezők szerint a résztvevők száma elérte az egymilliót is.

Bővebben