Besokalltak a miskolci Bosch dolgozói

A szakszervezet a munkavállalói panaszok miatt november 11-ére csendes demonstrációt hirdetett a gyár bejáratához – olvasható az fn.hir24.hu-n.

Bővebben




Nem varrnak több pécsi kesztyűt Magyarországon

 Megszűnik a termelőtevékenység a pécsi OK Magyar Kesztyű Közös Vállalatnál. A német tulajdonú cég az évet 120 alkalmazottal kezdte, a nyáron elbocsátott negyven dolgozót, januárig leépít még ugyanennyit, húszan pedig nyugdíjba vonulnak – írja a Népszabadság.

Bővebben




Czomba Sándor: a szabad munkaerő képzettsége gyakran nem megfelelő

A szabad munkaerő képzettsége gyenge pont, a vállalkozók nem minden esetben találnak megfelelően képzett munkaerőt, ezért az első számú és legfontosabb kérdés az oktatási és a szakképzési rendszer erősítése - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésekért és munkaerőpiacért felelős államtitkára Békéscsabán, a Békés Megyei Kormányhivatal által rendezett pályaválasztási vásár megnyitóján.

Bővebben




Kinek jó a zárva tartás?

A Kereszténydemokrata Néppárt törvénymódosítással szeretné elérni, hogy a 400 négyzetméternél nagyobb kereskedelmi üzletek vasárnap zárva legyenek. Érvelésük szerint így több ideje jutna a dolgozóknak a családra. De vajon mit szólnak ehhez a vasárnap is dolgozó munkavállalók? – olvasható a Népszava oldalán.

Bővebben




Harrach: a kormány támogatja a szabad vasárnap bevezetését

 A kormány megtárgyalta és támogatja a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) javaslatát, amely a boltok vasárnapi nyitva tartását korlátozza - jelentette be a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Bővebben




Akkor kerülnek az utcára, amikor szükség volna rájuk

Szakszervezeti munkacsoportot alakítottak a Heves megyei kéményseprők, akik dolgozni akarnak, de hamarosan már nem lesz hol – olvasható a heol.hu oldalán.

Bővebben




Orbán a szakképzést erőlteti, de nem jut ösztöndíjakra

 Bár a miniszterelnök szerint a magyar gazdaság kulcskérdése a szakképzés, idén nincs pénz a hátrányos helyzetű fiatalokat támogató, állami közoktatási ösztöndíjprogram vonatkozó alprogramjának folytatására. A már végzők helyére nem vesznek fel újakat, a pályázatot ki se írták – olvasható a HVG oldalán.

Bővebben




Újabb hazai húsüzemet építenek le

Ismét jelentős leépítést hajt végre hazánkban a szlovák Penta pénzügyi befektetői cég húsipari érdekeltsége, amely a Kaiser Food Kft. tulajdonosa – tudta meg a Magyar Nemzet. A tulajdonosok az elmúlt években több hazai telephelyet is eladtak vagy bezártak, de továbbra is állítják, nem kívánnak kivonulni.

Bővebben




Szigorúbb feltételekkel lehetne csak taxizni

Több ponton is szigorítaná a taxizás feltételeit a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) új, országos rendelettervezete. A most készülő szabályozás szerint öt évre adnák ki az engedélyeket, amit vizsgához kötnének – tudta meg a Népszava.

Bővebben




Nagy Erzsébet: Beszélő szerszámokat képezne a kormány?

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi ügyvivője szerint a gimnáziumfelezés csak az egyik a sok csapás közül, amelyet a Fidesz-kormány az oktatásra mért, ráadásul egy jól felépített rendszer lépcsőjének tűnik a lépés, ami nagyon rossz irányba vezet – olvasható a pecsistop.hu-n.

Bővebben