Boros Péterné: dolgozói szegénység az állam szolgálatában

  A Miniszterelnökségen bevezetett tízórás foglalkoztatás csak a jéghegy csúcsa, a közszférában évek óta zajló létszámcsökkentés maga után vonja, hogy a megmaradt apparátuson teríti szét a munkát az állam - mondta Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének főtitkára. Hat éve nem volt béremelés, kétszázezer ember havi 75.770 forintot keres, ez nem más, mint dolgozói szegénység az állam szolgálatában - mondta a főtitkár. December hatodikán tüntetnek a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt – írja az Origo.

Bővebben




A KSH szerint csökkent a szegénység 2013-ban Magyarországon

A szegénység vagy társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek aránya 2013-ban együttesen 31,1 százalékot ért el, ami 2,4 százalékponttal alacsonyabb, mint egy évvel korábban - állapította meg a KSH legfrissebb, a háztartások életszínvonaláról szerdán közzétett kiadványa.

Bővebben




Együtt lázadnak a buszsofőrök a mozdonyvezetőkkel

Demonstrálnak a szakszervezetek a korkedvezményes nyugdíj megszüntetésének terve miatt – olvasható a hir24.hu oldalán.

Bővebben




Kötelező lesz a rabmunka

2015 januárjától törvényi kötelezettség lesz a büntetés-végrehajtási intézetekben az elítéltek számára a munkavégzés - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági és informatikai helyettese.

Bővebben




Minimálbér: csak a keretekről állapodtak meg

Egy év után összehívták a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) ülését, hogy a jövő évi bérekről is tárgyaljanak verge – írja az fn.hir24.hu.

Bővebben




Egyeztetésre várnak a tanárok

 A tankönyvellátás és az előmeneteli rendszer problémáiról is beszélt kulturális bizottsági meghallgatásán Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Nyomatékosította, nem a „drasztikus leépülés” éve következik a közoktatásban – írja a Magyar Hírlap.

Bővebben




Lényegesen több embert irányítanak a téli közfoglalkoztatási programokba

Rendelkezésre állnak a források a téli közfoglalkoztatási programokra, amelyekben lényegesen több ember vehet részt, mint az előző években - jelentette ki a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára szerdán Szegeden.

Bővebben




A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet csatlakozott a Mozdonyvezetők Szakszervezete által, a „Békés menet a korkedvezményért!” felhívással meghirdetett demonstrációhoz

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet csatlakozott a Mozdonyvezetők Szakszervezete által, a „Békés menet a korkedvezményért!” felhívással meghirdetett demonstrációhoz.

Bővebben




A dolgozók alacsony bére miatt felfüggesztették egy magyar cég tevékenységét Franciaországban

Felfüggesztette a magyar OLP-TECH Szerelőipari és Szolgáltató Kft. tevékenységét a dél-franciaországi Aquitaine prefektusa, mert 31 magyar munkavállalóját elfogadhatatlan feltételekkel foglalkoztatta a Bordeaux városától 20 kilométerre északra található Arsac napelem parkjának kivitelezésén - adta hírül szerdán honlapján a Le Figaro című napilap.

Bővebben




Brutális elbocsátás a közmédiában

Száznál több, de kétszáznál kevesebb munkavállaló elbocsátására készül a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) – értesült a Népszabadság. A csoportos létszámleépítést a napokban hivatalosan is bejelenti Szabó László Zsolt vezérigazgató.

Bővebben