Leépítést tervez és teljesen átszervezi itteni cégét az OBI

Magyarországon leépítést tervez és teljesen átszervezi itteni cégét az OBI - írja a Világgazdaság csütörtöki száma.

Bővebben




Kapkodnak a cégek a női informatikusok után

Jó fizetés és rugalmas munkaidő. Egyre nagyobb az igény a nőkre az olyan hagyományosan férfiasnak tartott területeken, mint a mérnöki vagy az IT. Érdemes kihasználni – írja az NLC Café.

Bővebben




A szakszervezetek csomagban tárgyalnának a jövő évi bérekről, a kormány ezt elutasítja

A szakszervezetek csomagban - többek között a korkedvezményes nyugdíj ügyét és a Munka törvénykönyvét bevonva - tárgyalnának a jövő évi bérekről, a kormány azonban csak utóbbiról hajlandó egyeztetni - számolt be a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) zajlott csütörtöki egyeztetésről az MTI-nek Pataky Péter, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) elnöke.

Bővebben




Csatlakoznak az Autonómok is a tüntetőkhöz

 
Amint tegnap bejelentették, együtt vonul utcára a fővárosban december 14-én, vasárnap délután az Auto­nóm Szakszervezetek Szövetsége a korábbi „civil” tüntetéseket szervező Százezrek az internetadó ellen és a 60 ezren a MAGÁNnyugdíjunkért Facebook-csoporttal – olvasható a Magyar Hírlapban.

Bővebben




Nincs segítség: nyelniük kell Lázár beosztottjainak

 Szinte esélytelen a munkavállaló a Miniszterelnökséggel szemben. Ha nem tetszik a módosított munkarend, nem perelhet, de még közös megegyezéssel sem távozhat. A szektor ráadásul még a sztrájktól is el van tiltva. Az egész legális, csak épp egy rendszer totális kifordítása – írja a Népszabadág.

Bővebben




A repülőtéri dolgozók is csatlakoznak a hétfői útlezáráshoz

A repülőtéri dolgozók is támogatják a Liga Szakszervezetek követeléseit, és december 15-én két helyszínen is lezárják az utat - áll a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet közleményében.

Bővebben




Vagyonnyilatkozatra köteleznék a fontos munkakörben dolgozó köztisztviselőket is

Az Igazságügyi Minisztérium „ésszerű kereteken belül” kiterjesztené a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséget a fontos és bizalmas köztisztviselői és kormánytisztviselői munkakört betöltőkre.

Bővebben




Ezt kell tudnunk a fizetés nélküli szabadságról

 Milyen lehetősége van a munkáltatónak, ha fizetés nélküli szabadságot szeretne igénybe venni dolgozója? Mikor köteles a munkáltató azt engedélyezni és mikor dönthet róla mérlegelési jogkörében? Íme a legfontosabb tudnivalók a Piac&Profit oldalán.

Bővebben




A hétfői félpályás útlezárások pontos helyszínei

A Liga Szakszervezetek, az MSZOSZ, és számos szakszervezet 2014. december 15-én félnapos, félpályás útlezárással hívja fel a figyelmet a helyzet tarthatatlanságára. Az ország valamennyi megyéjében arra irányítjuk rá a figyelmet, hogy lehetetlen eredményesen haladni, ha féloldalas megoldások állnak rendelkezésre – olvasható az mszosz.hu-n.

Bővebben




A szakszervezeti tisztségviselők munkaidő-kedvezménye

A munkaidő-kedvezmény a szakszervezeten keresztül illeti meg a érdekvédelmi tisztségviselőket. Így a munkavállaló nem kifogásolhatja közvetlenül a kedvezmény meghatározásával kapcsolatos munkáltatói intézkedést – a Kúria eseti döntése az ugyvedvilag.hu oldalán.

Bővebben