Csatlakoznak az Autonómok is a tüntetőkhöz

Egyre nő a szegénység

 
Amint tegnap bejelentették, együtt vonul utcára a fővárosban december 14-én, vasárnap délután az Auto­nóm Szakszervezetek Szövetsége a korábbi „civil” tüntetéseket szervező Százezrek az internetadó ellen és a 60 ezren a MAGÁNnyugdíjunkért Facebook-csoporttal – olvasható a Magyar Hírlapban.

   A jövő évi költségvetés elfogadása elleni, Kossuth téri demonstráció vezérszónokai a két szerveződés vezetője, Vajda Zoltán és Gulyás Balázs, valamint Székely Tamás, az Autonómok elnöke lesznek. Felhívásuk szerint „az Orbán-kormány költségvetése a megszorítások költségvetése, amely az emberek döntő többségét hátrányosan érinti. Egyre több pénz megy drága presztízsberuházásokra, miközben új adókat vezetnek be, és egyre nő a szegénység”. 


   A tüntetés Facebook-oldalán látható mozgósító plakát ugyanakkor egyenesen azt állítja, hogy „a maffiakormány nem akar családi pótlékot adni a munkanélkülieknek”. A közösségi oldalon korábban közvélemény-kutatást indítottak arról, hogy a 14-i tüntetés helyett inkább 16-án legyen egy tömegdemonstráció, ám a többség hiá­ba támogatta ezt. Emiatt volt hozzászóló, aki meg is jegyezte, „úgy látom, ezt a szavazást magasról letojták a szervezők”. Valaki erre úgy reagált, „nem lehet diktátorok ellen demokratikusan küzdeni”, más pedig hozzátette, „a szervezőket támogatni kell látatlanul. biztos hogy egyeztetnek vegyél rész a tüntetésen a többi nem a te dolgod. akik szervezik nem buta gyerekek. ők már bizonyítanak azzal hogy SZERVEZIK a tüntetést. próbáld meg te is meg szervezni ha sikerül akkorkritizálhatsz addig kuss”.


   Eközben tovább folynak az előkészületek a Liga Szakszervezetek december 15-i országos demonstrációjára. A jövő hétfőn reggel héttől délután négyig tervezett félpályás útlezárásokat a Liga immár az MSZOSZ-szel karöltve szervezi.
 
Forrás: Magyar Hírlap