Majdnem 4 millió állás szűnt meg az euróövezeti válságban

Az euróövezetben eddig majdnem 4 millió állás szűnt meg a gazdasági-pénzügyi válság miatt az EY könyvvizsgáló és pénzügyi tanácsadó cég elemzése szerint.

Bővebben




Nem jogosít az összes tb-ellátásra a gyes

A gyes, mint családtámogatási forma nyugdíjszerző szolgálati időnek minősül, azonban nem számít munkaviszonynak, a gyes szolgálati idő, de társadalombiztosítási szempontból nem minősül a gyes folyósításának idejére kapott fizetés nélküli szabadság munkaviszonynak – állapította meg ítéletében a Kúria – írja az adozona.hu.

Bővebben




Elemzők: továbbra is jelentős a közmunkaprogram hatása

Jelentősen csökkent a munkanélküliségi ráta tavaly szeptember-novemberben az előző év azonos időszakához képest, ugyanakkor az augusztus-októberben mért adatokhoz képest nőtt - hívták fel a figyelmet az MTI-nek nyilatkozó elemzők, akik hangsúlyozták azt is, hogy a közmunkaprogram továbbra is erőteljesen befolyásolja az adatokat.

Bővebben




Háromszáz bolt biztosan kinyit vasárnap is

Egyre bővül a vasárnap is nyitva tartó boltok listája. Azok a boltok dönthetnek úgy, hogy március 15. után is kinyitnak vasárnak, amelyek 200 négyzetméternél nem nagyobbak, és maga a tulajdonos vagy egy családtagja áll be a pult mögé – olvasható az Origon.

Bővebben




A munkaviszony megszüntetése közös megegyezéssel

A közös megegyezés a munkaviszony megszüntetésével járó jogi kockázatok csökkentésének a legjobb módja. azonban előfordul, hogy egy-egy munkáltató túl messzire megy annak érdekében, hogy az eltávolítani kívánt munkavállalót rábírja a közös megegyezés aláírására. Minden esetben jogszerű a közös megegyezés, vagy ugyanúgy peres eljárás lehet a vége, mint a felmondásnak? – írja a piacesprofit.hu.

Bővebben




Szociálisan érzékeny közgazdászok

 A jövedelmi különbségek emelkedése fékezi a gazdasági növekedést, s bizonyítható, ahol a jövedelmek eloszlása egyenlőbb, ott gyorsabb iramú a fejlődés. A nagy recesszió után vezető nemzetközi intézetek érvelnek az egyenlőtlenség csökkentése, és az oktatási esélyek egyenlősége mellett – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Fizetésemelésre számítanak a munkavállalók

​A magyar lakosság közel fele fizetésemelésre számít 2015-ben, noha a többség nem számol a gazdaság bővülésével 2015-ben – derül ki a Randstad személyzeti tanácsadó cég legfrissebb felméréséből.

Bővebben




270 bányásznak mondott fel a Vértesi Erőmű

Az utolsó műszakot töltötte a föld alatt 270 dolgozó a Márkushegyi Bányában, elbocsátásukkal megkezdődött Magyarország utolsó mélyművelésű szénbányájának 2018-ig tartó bezárása - írta keddi számában a 24 Óra.

Bővebben




Elkaszálta a Honsát az Egyenlő Bánásmód Hatóság

Megsértette az egyenlő bánásmód követelményét a pécsi Honsa - áll az ilyen ügyekre szakosodott hatóság határozatában. A cég szakszervezeti vezetőket rúgott ki egy éve, majd - most már a hatóság szerint is - elkezdte kiléptetni a tagokat. Egyelőre egymilliós bírság a jutalom – értesült a pecsistop.hu.

Bővebben




Újabb tüntetés készül: kitörnének a mélyszegénységből a közmunkások

Azonnali, legalább tízezer forintos béremelést követel a Közmunkás Szakszervezet. Az érdekvédők azt kívánják elérni, hogy a későbbiekben a minimálbért kaphassák meg a közmunkások – olvasható a sonline.hu-n.

Bővebben