Fizetésemelésre számítanak a munkavállalók

Randstad:

​A magyar lakosság közel fele fizetésemelésre számít 2015-ben, noha a többség nem számol a gazdaság bővülésével 2015-ben – derül ki a Randstad személyzeti tanácsadó cég legfrissebb felméréséből.

   A 34 országra kiterjedő, reprezentatív vizsgálat szerint még Belgiumban vagy Luxemburgban is kevesebben számítanak fizetésemelésre, mint Magyarországon.

   A felmérésből kiderül az is, hogy a magyar munkavállalók 55 százaléka bízott abban, hogy az ünnepek alkalmából egyszeri pénzjutalmat kap, míg ugyanez az arány Németországban 48 százalék, az Egyesült Királyságban 43 százalék, Dániában pedig a lakosság csupán 22 százaléka várt bónuszt.

  A globális tanulmány szerint az ázsiai és a dél-amerikai országokban a leggyakoribb, hogy pluszpénzt kapnak karácsonykor az alkalmazottak, Mexikóban például a megkérdezettek 86 százaléka számított erre.

  Ennek ellenére a világ nagy részével, 58 százalékával ellentétben a magyarok csupán 39 százaléka számít a hazai gazdaság fejlődésére. Még az elmúlt években súlyos nehézségekkel küzdő portugálok (78 százalék) és spanyolok (87 százalék) is bizakodóbbak.

Bruttó átlagkeresetek

   234.400 forint volt az átlagkereset. A vállalkozásoknál dolgozók átlagosan 248.900, míg a költségvetési intézményeknél 207.500 forintot kerestek.
 
Forrás: Metropol