Egy évvel meghosszabbítják a diplomamentő program

Egy évvel meghosszabbítják a diplomamentő programot, január 12-től ismét lehet jelentkezni a képzésekre, amelyek februárban indulnak - mondta Pákozdi Szabolcs, a programot megvalósító Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) ügyvezető igazgatója.

Bővebben




Soha nem látták ennyire sötéten a jövőt a magyar fiatalok

A K&H pályakezdők jóléti index legalacsonyabb értékét hozta a 2014. év végi felmérés – ismertette a Világgazdaság.

Bővebben




Workania: 6 százalékkal nőttek a bruttó fizetések 2014-ben

Magyarországon tavaly 6 százalékkal, 246 ezer forintra nőttek a bruttó átlagfizetések 2013-hoz képest. A legnagyobb növekedés a munkaerő-közvetítés és tanácsadás területén volt, de jelentősen emelkedtek a fizetések a vendéglátásban és a kiskereskedelemben is - derült ki a Workania internetes állásportál által működtetett Fizetesek.hu éves felméréséből.

Bővebben




Vasárnapi zárva tartás: Szlovákiába mennek a magyar webáruházak?

Szlovákiába terelődhet át az internetes kereskedelem egy része hazánkból, miután márciusban életbe lép a vasárnapi pihenőnap kapcsán elrendelt értékesítési tilalom a webáruházak esetén is – vélekednek a Magyar Nemzet által megkérdezett szakértők. Más vélemények szerint nem okoz gondot az új intézkedés, mivel vasárnap amúgy sem jellemző a termékek házhoz szállítása - írta a Magyar Nemzet.

Bővebben




Vasárnapi pihenőnap: a részleteket tisztázó rendelet az első negyedévben készül el

A vasárnapi pihenőnapot bevezető törvényhez kapcsolódó, „a részletekre kiterjedő rendelet” 2015. első negyedévében készül el, de a törvény már most is számos kivételt tartalmaz - közölte az MTI érdeklődésére csütörtökön a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Bővebben




Az MTVA csoportos létszámcsökkentési szándékot jelentett be

A gazdasági racionalizálás, a bérköltségcsökkentés, valamint a vállalat működtetése és a munkafolyamatok ésszerűsítése miatt, az MTVA 177 fős csoportos létszámcsökkentést tervez végrehajtani.

Bővebben




Kirúgáshullámmal áll fel az állami propagandagép

Miközben új állami tévécsatornák indítását jelentik be, eldőlt az is: Dobos Menyhért lesz a négy összeolvadó médium – az MTV, a Duna TV, a Magyar Rádió és az MTI – helyébe lépő Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója, a többi intézményvezető sorsa bizonytalan. A cégek 150 kiemelt fizetésű dolgozójának többségét elbocsátják – tudta meg a Népszabadság.

Bővebben




Az állam a nagy nyertese a minimálbér-emelésnek

2010 óta 93 százalékkal nőtt az egy minimálbéres után az államkasszába befolyt összeg, miközben az érintettek csupán 14 százalékkal visznek haza többet – írja az mfor.hu.

Bővebben




Ma még családi programnak számít a vasárnapi vásárolgatás

Az outletek és a Decathlon sportáruházlánc vásárlóinak egyaránt hiányozni fog a vasárnapi nyitva tartás, hiszen ezek látogatása családi programnak számít. A kereskedők a hét utolsó napján érik el heti forgalmuk több mint ötödét és attól félnek, szombaton még nagyobb lesz a tumultus – írja a Világgazdaság.

Bővebben




YoUnion: Szakszervezet az ifjúságért, európai projekt

A YOUnion – Union for Youth VP-2013-001-0113 EU-s projekt 2014-ben zajlott, a zárókonferenciára 2014. december 12-én került sor. Az empirikus kutatás kiterjedt mind a hat magyarországi szakszervezeti konföderációra (melyek közül folyamatban van háromnak az egyesülése), továbbá három ágazati szakszervezetre (vegyipar, vasút, kereskedelem) és két vállalati szakszervezetre (posta, villamosenergia-ipar). Az interjúalanyok 35 év alattiak voltak: többnyire ez az a korhatár, amikor ifjúsági vezetői tisztségüket át kell adni a fiatalabbaknak.

Bővebben