Mennyi minimális járulékkötelezettség?

A minimális járulékkötelezettség azt jelenti a vállalkozók esetében, hogy ennyit mindenképpen be kell fizetni a kincstárnak még akkor is, ha ténylegesen nem vesznek fel jövedelmet. Ez utóbbinak lehet például oka az, hogy nincs elég bevétel, mely a jövedelmet és a járulékait fedezné. A minimális járulékkötelezettséget példákkal szemléltetjük – írja az mfor.hu.

Bővebben




A sereghajtók között a magyar minimálbér az EU-ban

Az uniós statisztikai hivatal frissítette a tagállamok minimálbéreire vonatkozó adatsorát. Eszerint az idei magyar minimálbér úgy ér kevesebb az unióban, hogy valójában többre futja belőle – írja az mfor.hu.

Bővebben




Matricát kell viselniük aszerint, mióta dolgoznak a cégnél

Megalázva éreznék magukat a sopronkövesdi kft. munkásai, ezért nem akarnak színes matricát viselni. Utasításban közölték a cég munkásaival: karjukon sárga, piros vagy zöld matricát kell viselniük aszerint, mióta dolgoznak a cégnél. A dolgozók ezt nem akarják, rossz érzést kelt bennük – tájékoztatta a Kisalföldet Molnár Ákos, a Vasas Szakszervezeti Szövetség területi ügyvivője. A szakszervezet tárgyalások révén szeretné elérni az előírás visszavonását, egyelőre a felfüggesztését érte el.

Bővebben




Növelni szeretnék a közszférába vetett bizalmat

Módosítaná a kormány a jogállási törvényeket a közszférába vetett bizalom erősítése érdekében.

Bővebben




Az elszegényedés megállítását követelik az újrainduló éhségmenetek

Egyhetes tüntetést kezd a kormányhivatalhoz vonulva hétfőn a Közmunkás Szakszervezet, hogy felhívja a hamarosan újra ülésező Országgyűlés figyelmét a szegénységre, valamint a közmunkások és más dolgozók kilátástalan helyzetére.

Bővebben