Matricát kell viselniük aszerint, mióta dolgoznak a cégnél

A dolgozókban rossz érzést kelt az utasítás

Megalázva éreznék magukat a sopronkövesdi kft. munkásai, ezért nem akarnak színes matricát viselni. Utasításban közölték a cég munkásaival: karjukon sárga, piros vagy zöld matricát kell viselniük aszerint, mióta dolgoznak a cégnél. A dolgozók ezt nem akarják, rossz érzést kelt bennük – tájékoztatta a Kisalföldet Molnár Ákos, a Vasas Szakszervezeti Szövetség területi ügyvivője. A szakszervezet tárgyalások révén szeretné elérni az előírás visszavonását, egyelőre a felfüggesztését érte el.

  – A matrica miatt felháborodtak a dolgozók. Megalázónak érzik, a holokausztra emlékezteti őket, amikor a zsidóknak sárga csillagot, munkaszolgálatosként sárga karszalagot kellett hordaniuk – mondta el Marsitsné Horváth Mariann, az üzem szakszervezeti csoportjának vezetője.
 
  Az Autoliv Kft. közleménye szerint a jobb megértés, a könnyű információszerzés érdekében képi elemeket, fényeket, színeket használnak szóbeli, szöveges, írásbeli kommunikáció helyett. A pólókra szánt matricák esetében is a jó szándék vezérelte a céget. Megértik, hogy a színek és szimbólumok választása zavarhatta munkavállalóik egy részét, amit sajnálnak. Tárgyalnak az érdekképviselettel az érintettek számára elfogadható „képi megjelenítésről”.
 
Forrás: borsonline.hu