A mai a munkásöntudat hivatalos napja

Hiszen ma van a Fehér Ing Napja! De tényleg. A White Shirt Day (vagy White T-Shirt Day) a General Motorsnál 1936-37-ben lezajlott sztrájknak állít emléket. A sztrájk február 11-én ért véget, és ez a nap lett a munkásöntudat hivatalos napja – írja a 444.hu.

Bővebben




Sztrájkoltak a buszsofőrök Győrben

Egyes vonalakon nem indult el a helyi járati közlekedés, többen nem jutottak el busszal a munkahelyükre. Az ÉNYKK munkatársai nem kapták meg időben a fizetésüket.

Bővebben




Pedagógussztrájk: a minisztérium lóg az adatokkal

Január óta folynak a sztrájkbizottsági tárgyalások a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) között. Ahogy a dolgok most állnak: kinéz egy kiadós sztrájk – írja a pecsistop.hu.

Bővebben




Illegális bevándorlás: A kormány támogatja a nemzeti konzultációt

A kormány támogatja a Fidesz-frakció nemzeti konzultációra vonatkozó kezdeményezését a gazdasági bevándorlással kapcsolatban - jelentette be Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán, a kormányülés ideje alatt Budapesten.

Bővebben




Ketyeg az óra a munkáltatói adóbevallásban

 A munkáltatóknak február 12-ig kell jelenteniük, hogy mely munkavállalójuknak készítik el az adóbevallását. A könnyített eljárásnak azonban komoly feltételei vannak és a mulasztás is az adózót terheli – írja a Piac&Profit.

Bővebben




Felmondás után: Miért fontosak a kilépő interjúk?

A felmondást követő interjúk célja, hogy a munkavállaló a kötelékből kiszakadva, felszabadultan beszélhessen mindazokról a szervezetet befolyásoló tényezőkről, érzésekről, véleményekről, amelyeket korábban nem mert, nem akart vagy nem tudott megosztani – írja az fn.hir24.hu.

Bővebben




Konferencia a család és a munka egyensúlyáról

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezi csütörtökön az Akadémián a házasság hete programsorozat keretében. Beszédet mond Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár is.

Bővebben




Végre kiderülhet, hogy akarják-e az emberek a vasárnapi zárva tartást

A kormány nem kérdezte meg az embereket, hogy támogatják-e a vasárnapi zárva tartást, és semmi esélye annak, hogy március közepéig népszavazást írjanak ki. Egy állampolgár úgy döntött, hogy a kérdésről reprezentatív felmérést készít a három legnagyobb közvélemény-kutatóval, melynek költségeit közösségi finanszírozással teremti elő – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Akár kéthavi fizetésünkről dönthetünk

Aki még nem tette meg, a következő hetekben még kiválaszthatja béren kívüli juttatásait (cafeteria). Az eligazodást ugyan kissé megnehezíthetik a 2015-ös adóváltozások, számos elem azonban nem módosult: változatlan maradt az adómentes juttatások köre, így a munkáltatók és munkavállalók számára egyaránt jó lehetőség egyebek mellett a szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás, a kockázati biztosítás vagy a teljes életre szóló életbiztosítás választása – írja a profitline.hu.

Bővebben




Minimumjövedelmet vezethet be Zugló

A zuglói önkormányzat szociális kerekasztalának résztvevői egyhangúlag támogatták azt a rendelettervezetet, amely a többi között bevezetné a kerületben a 26 ezer forintos minimumjövedelmet – értesült a Világgazdaság. Ez az országban egyedülálló lenne, és ha a zuglói modell beválik, utat nyithat a sok vitát kiváltó alapjövedelem elterjedése előtt

Bővebben