A turizmusnak is betehet a vasárnapi zárvatartás

Az idegenforgalom csődjétől tart az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, ha nem változik a boltok vasárnapi zárva tartásáról szóló törvény. Vámos György az RTL Híradónak azt mondta, kevesebb turista, kevesebb pénzt költ majd Magyarországon. A kormány hajthatatlan, továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy vasárnap senkit ne lehessen dolgoztatni.

Bővebben




A rezidensek után az orvosokat is röghöz köthetik

Megint lesz önálló gyógyszerészeti intézet, nemzeti egészségfejlesztési intézetet hoznak és tízmilliárd forintot költenek a gyermeksürgősségi ellátás fejlesztésére – egyebek mellett erre készül idén a kormány az egészségügyi ágazatban. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón beszélt a részletekről. Az orvosok bérrendezéséért cserébe röghöz kötést írhatnak elő, a védőnők helyzetét az új alapellátási törvényben rendeznék - írja a HVG.

Bővebben




Stressz és hatékonyság: mi a megújulás kulcsa?

Az év eleje mindig a számvetés időszaka is. Meddig sikerült eljutni az elmúlt év végére, és mi várhat ránk az új esztendőben? Ezeket összegyűjteni, tudatosítani nagyon fontos, hiszen ez a számvetés adhat alapot a továbblépéshez. Mert mindig tovább kell lépni. Mindig van következő fejlődési szint. De hogy mi lehet ez a következő fejlődési szint, az mindenkinél egyéni szempontok mentén dől el. Viszont enélkül nincs megújulás és nincs „túlélés” sem – olvasható a munkajog.hu-n.

Bővebben




A szakszervezeti weblapok és a tagtoborzás I.

Hogyan toborozzunk és hogyan biztosan ne próbáljunk toborozni új tagokat szakszervezeti honlapunk segítségével? Jason Mann, amerikai kampányszakértő összegyűjtötte mindazokat a módszereket, amelyekkel szakszervezetek tagtoborzó oldalaik felhasználásával sikeresen szereztek új tagokat és azokat a tipikus hibákat is, amelyeket újból és újból hajlamosak elkövetni.

Bővebben




Lezárul a nagy szakszervezeti fúzió

 Kitart a nagy érdekvédelmi fúzió, a Magyar Szakszervezeti Szövetségbe való beolvadás mellett az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége. Erről kétharmados szavazati többséggel az ASZSZ mai kongresszusa döntött annak ellenére, hogy a 2013 decemberében létrehozott új konföderáció egyik alapító tagja a napokban visszalépett.

Bővebben




Szakszervezetek: a korkedvezményes nyugdíjat nem lehet teljesen megszüntetni

Elvárják a szakszervezetek, hogy a kormány teljesítse korábbi ígéretét, és tárgyaljanak végre érdemben a különösen nagy fizikai vagy pszichikai igénybevétellel járó munkakörökben dolgozók helyzetének javításáról – írja a Népszabadság.

Bővebben




Közel háromszáz dolgozóját képezte tovább a dán Lego Nyíregyházán

Uniós program segítségével közel háromszáz dolgozóját képezte tovább a nyíregyházi Lego Manufacturing Kft. - közölte a dán óriásvállalat közleményben.

Bővebben




Az autonómok beolvadnak

 Lezárul a nagy szakszervezeti fúzió. Kitart a nagy érdekvédelmi fúzió, a Magyar Szakszervezeti Szövetségbe való beolvadás mellett az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége. Erről kétharmados szavazati többséggel az ASZSZ mai kongresszusa döntött annak ellenére, hogy a 2013 decemberében létrehozott új konföderáció egyik alapító tagja a napokban visszalépett.

Bővebben




2015 januárjától ismét változott a szabadságra való jogosultság

Idén már olvashatták bejegyzésünket a táppénzszabályok változásáról, de fontos megjegyeznünk egy olyan munkaügyi változást, ami bár nem a táppénz megállapításhoz kapcsolódik, de a munkavállalók táppénzes időszakával szorosan összefügg - írja a blog.rsmdtm.hu.

Bővebben




Kihalás fenyegeti a női vagyonkezelőket?

„Veszélyeztetett faj” - így jellemzi a női portfóliómenedzserek helyzetét a piacon a Financial Times egyik újságírója. Az elmúlt hat évben az USA-ban, amely a világ legfejlettebb alapkezelői piacával rendelkezik, folyamatosan csökkent a női vagyonkezelők száma. Mára a nők aránya az amerikai alapkezelésben alig 7%-ot tesz ki, ami 6 éve még 10%-on állt – írja a Portfolio.

Bővebben