Kordás László: Túl kell látni a gyárkerítésen

„Azért kell dolgoznunk a következő időszakban, hogy kialakuljon az igazi összetartozás, a szolidaritás érzése a Magyar Szakszervezeti Szövetséghez tartozó tagszervezetek, illetve a tagság körében” – mondta a Szakszervezetek.hu-nak adott interjúban a MaSZSZ frissen megválasztott elnöke. Kordás László kijelentette: „Azt vállalom, hogy a ciklus végére a konföderáció tagszervezeteinek valamennyi tagja tudja, miért érdemes a MaSZSZ-hoz tartozni”.
 

Bővebben




Változás, a családi pótlék is érintett

Április 1-től a fővárosi és a megyei kormányhivatalok intézik a családi pótlékkal, családtámogatásokkal kapcsolatos kérelmeket, amiket ugyanakkor a járási hivataloknál, kormányablakoknál is be lehet nyújtani és továbbítják azokat elbírálásra a kormányhivatal felé. Korábban a Magyar Államkincstárba kellett bemennie annak, akinek gyermeke született és családi pótlékot igényelt – írja az Origo.

Bővebben




Díjazták a kisgyermekes nőket visszafogadó munkahelyeket

Átadták a visszafogadó munkahely díjakat hétfőn Budapesten, a kisgyermekes nők munkahelyi esélyegyenlőségét támogató munkáltatók elismerését a K&H Bank, és a debreceni NI Hungary Kft. kapta.

Bővebben




Olyan fáradt a pedagógus, mint máskor tanév végén

Sokkal leterheltebbnek érzi magát a pedagógusok többsége a két éve, az életpályamodellel együtt bevezetett új munkarend óta – írja a teol.hu.

Bővebben




Most akkor 10,8 százalék a munkanélküliség?

Bár a hivatalos munkanélküliségi számok rendre egyre csökkenő szintről árulkodnak, az igazi munkanélküliség ennél magasabb lehet – írja az mfor.hu.

Bővebben




Pórul járhatnak a KLIK miatt az álláskereső pedagógusok

Nem jogosultak a munkahely elvesztése után legfeljebb 90 napig járó álláskeresési járadék egyösszegű kifizetésére azok a munkavállalók, akik ugyanannál a munkáltatónál helyezkednek el, ahol a járadék megállapítását megelőzően utoljára dolgoztak. Ez elég komoly probléma lehet egy utcára kerülő, majd újra elhelyezkedő pedagógusnak, aki nem nagyon tud máshova menni dolgozni, mint a KLIK-hez – olvasható az ATV oldalán.

Bővebben




Auchan: nem lesz elbocsátás, de tovább lesznek nyitva az áruházak

Nem lesz elbocsátás vagy áruház bezárás a törvénymódosítások miatt, viszont az áruházak hosszabb nyitva tartással várják a vásárlókat - közölte az Auchan Magyarország Kft.

Bővebben




Munkaidő nyilvántartás és munkaszerződés

Két különböző munkakör esetben lehet-e osztott munkaidős szerződést kötni ugyanazzal a  munkavállalóval? – a kérdésre a munkajog.hu szakértője válaszol.

Bővebben




Balog Zoltán: félmillióan élnek tartós szegénységben

Mintegy félmillióan élnek tartós szegénységben, és két és fél millió ember tartozhat az alsó középosztályhoz - mondta az emberi erőforrások minisztere hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc  és az M1 Ma reggel című műsorában.

Bővebben




Öregségi- és özvegyi nyugdíj együtt?

 A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény végrehajtására kiadott 168/1997. (X.6.) Kormányrendelet 62.§-ának (7) bekezdését 2015. január 1-től a következők szerint módosították. „A saját jogú nyugellátás és az özvegyi nyugdíj, baleseti özvegyi nyugdíj 2015. január 1-jétől havi 84 975 forint összeghatárig folyósítható együtt” – olvasható az ado.hu oldalán.

Bővebben