A kivándorolt magyarok pénzén gazdagodik az ország

Igaz, hogy a képzettebb magyarok vándorolnak el Magyaroszágról, az viszont nem igaz, hogy kint még a diplomásokból is maximum pizzafutár lehet. Bár a kivándorlók tartják a kapcsolatot a Magyarországon élő rokonokkal, barátokkal, nagy többségük soha nem tervezi a hazatérést – írja az abcug.hu.

Bővebben




Jogeset: köztisztviselő jogviszonya

A jogviszony megszüntetése iránt a köztisztviselő (kormánytisztviselő, közalkalmazott) által előterjesztett kérelem önmagában – a munkáltató felmentő intézkedése hiányában – a jogviszony megszűnéséhez akkor sem vezethet, amennyiben a törvény a munkáltató részére – ez irányú kérelem alapján – kötelező felmentést ír elő (1992. évi XXII. törvény 17. § (2) bekezdés, 2010. évi LVIII. törvény 76. § (2) bekezdés) – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Kisgyerekes anya dolgozna...

Ismerek egy olyan céget - magam is dolgoztam ott - ahol a dolgozók kilencven százaléka kisgyerekes nő. Nem azért ilyen jó az arány, mert a tulajdonos kifejezetten így tervezte a foglalkoztatást, hanem azért, mert szinte minden munkatárs nő, többnyire fiatal nő, és sorban mentek el szülési szabadságra. Ez a vezetőre viszonylag nagy terhet rótt, hiszen meg kellett szervezni a helyettesítést, és amikor visszatért a gyedről, gyesről a kisgyerekes munkatárs, újra helyet biztosítani neki – olvasható a nokorszak.hu oldalán.

Bővebben




Az Ab-hoz fordulnak a vasárnapi bérpótlék miatt

Az Alkotmánybírósághoz fordulnak a szakmai szervezetek, amennyiben a vasárnapi bérpótlékot a törvényalkotási bizottság javaslatának megfelelően szabályozza a parlament – nyilatkozta a Hír TV-nek a Vállalkozók Országos Szövetségének főtitkára.

Bővebben




Van ahol nem kell aggódni a nyugdíj miatt

A norvég állami nyugdíjalap, a világ legnagyobb szuverén pénzügyi alapja tavaly 7,6 százalékos hozamot ért el, vagyona majdnem duplájára emelkedett három év alatt – közölte az alapot irányító norvég központi bank pénteken.

Bővebben




Adóztatni lehet, de nincs kit

Szabolcs megye lakói számára elfogadhatatlan, hogy megszűnik a rendszeres szociális segély, a lakásfenntartási támogatás, az adósságcsökkentési támogatás, a méltányossági közgyógyellátás, a méltányossági ápolási díj, az önkormányzati segély és szeptember elsejétől az óvodáztatási támogatás – ezt mondta Halmi József, az MSZP szabolcsi alelnöke a sajtótájékoztatóján. Szerinte a Fidesz új rendszere megnyomorítja az önkormányzatokat is, mivel a tavalyi 100 milliárd forintos támogatás helyett idén mindösszesen 30 milliárdot kapnak. Előfordulhat, hogy a kisebb települések képtelenek lesznek ellátni a rászorulókat – írja a Népszabadság.

Bővebben