Május végéig használhatók fel a SZÉP-kártyákra 2013-ban utalt juttatások

Május végéig használhatók fel a SZÉP-kártyákra 2013-ban utalt juttatások - hívta fel a figyelmet az OTP szerdai közleményében, amelyben azt is megjegyzik, hogy a 810 ezer OTP SZÉP-kártyán összesen még 2,4 milliárd forintnyi 2013-as feltöltés van.

Bővebben




Leépítést terveznek Tarlósék

 Nyolcvan fős létszámleépítés kezdődhet júniusban a Főpolgármesteri Hivatalban, az erről szóló előterjesztésről jövő hétfőn dönthet a Fővárosi Közgyűlés. Az előzetes számítások szerint a létszámleépítés 2016-ban éves szinten megközelítőleg 330 millió forint kiadáscsökkenést eredményezhet.

Bővebben




A fizikaiak foglalkozásúak felét keresték a szellemieknek

A szellemi foglalkozásúak átlagosan kétszer annyi bruttó fizetésért dolgoztak 2014-ben, mint a fizikaiak. A különbség a versenyszférában valamivel nagyobb, mint a költségvetési szektorban. Az InfoTandem heti infografikája a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Országos szakszervezetet terveznek a kéményseprők

Országos szakszervezetet alakítanának és a Ligához csatlakoznának a kéményseprők – azt várják, hogy érdekeiket az eddigieknél hatékonyabban tudják majd képviselni – írja az mno.hu.

Bővebben




Az üzemi tanács és a kölcsönzött munkavállalók

A kétpólusú munkaviszonyra épülő kollektív munkajog szabályainak alkalmazása közel sem egyszerű a háromoldalú munkaerő-kölcsönzés esetén. Vajon mennyiben biztosított a kölcsönzött munkavállalók számára az üzemi tanácsi képviselet? Elveszik-e az érdekvédelem „két munkáltató között”? – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Nyugdíjrekordok

Magyarországon a legfiatalabb nyugdíjas 51 éves, míg a legidősebb 110 - tudta meg a Pénzcentrum az ONYF-től. Jó hír viszont, hogy a 100 évesnél idősebbek idén már néhány százalékkal többen vannak, viszont így is csak az összlétszám néhány százalékát teszik ki.

Bővebben




Újabb botrány a Pick pécsi húsüzemében

Továbbra sincs nyugalom a Pick pécsi húsüzemében – a korábbi két, egymást követő munkabeszüntetés után most a bérelt munkaerő alkalmazása és kifizetése körül alakult ki botrány. A hvg.hu értesülése szerint a gyártósor szervezésével megbízott férfi – Andrási Zoltán – feketemunka miatt tett bejelentést a munkaügyi felügyeletnél, közben állítja: a munkaközvetítő vállalkozó néhányuknak egy fillért sem adott, míg a többieknek a bejelentett minimálbér felett, saját zsebből fizetett – tudta meg a bama.hu.

Bővebben




Egy szomorú táblázat, ami mindent elmond a magyar közoktatásról

Bár minden kormány a pedagógusok megbecsüléséről beszél, a magyar tanárok keresete az OECD-országban dolgozó kollégáikhoz képest majdnem a legkisebb – írja a HVG.

Bővebben




Megtorpant a magyar foglalkoztatási tündérmese?

A korábbi negyedévekben Európa élvonalában voltunk a foglalkoztatásunk bővülését illetően. Noha, éves bázison még mindig jól állunk, három hónap alatt megakadt a növekedés üteme – olvasható az mfor.hu oldalán.

Bővebben




Nem harapnak a fiatal orvosok a kormányzati csalira

Bár a humántárca rendkívül elégedett a szakorvosképzési ösztöndíj iránti idei érdeklődéssel, a juttatásért folyamodók aránya azt jelzi, hogy még a jól hangzó 100-200 ezer forintos bérkiegészítések sem feltétlenül versenyképesek a nagyvilág csábításával – írja a Népszabadság.

Bővebben