Óriási különbségek a nyugdíjak között

Hatalmas különbségeket találunk a átlagnyugdíjakban az egyes megyék közt: 34 ezer forinttal kapnak többet a nyugdíjasok - átlagosan - Budapesten, mint Szabolcsban.

Bővebben




Nő a köztisztviselők kiszolgáltatottsága

Részben meghátrált Áder akarata előtt a kormánytöbbség, és módosította a márciuselején visszadobott egyik törvényt. De nem változott, hogy nő a köztisztviselők kiszolgáltatottsága – tudta meg a HVG.

Bővebben




Sztrájkbizottság alakult a Magyar Posta értékszállító cégénél

Sztrájkbizottságot alakított az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezetének a JNT Security Kft.-nél működő tagszervezete pénteken, miután a bértárgyalásokat csütörtökön megszakította - közölte a Munkástanácsok Országos Szövetsége.

Bővebben




Munkáltatói adatgyűjtés a munkavállalóról

  Az adatkezelés legfőbb elveit is szabályait az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) állapítja meg, amelyek a munkaviszonyban is irányadóak. Egyidejűleg azonban figyelemmel kell lenni a Munka Törvénykönyvének a munkáltatói adatkezelésre vonatkozó különleges szabályaira is – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Késlekedik a pedagógusok bankszámla-kompenzációjának kifizetésével a Klik

A jogerős bírósági döntés ellenére késlekedik a pedagógusok bankszámla-kompenzációjának kifizetésével a Klik. A szakszervezetek szerint ráadásul az iskolafenntartó azzal is spórolna, hogy a járandóságot nem bruttósítja fel, azaz a tanároknak járó összegből az adókat és a járulékokat is levonná – olvasható a Magyar Nemzetben.

Bővebben