Határozott a kormány a közszférában foglalkoztatottak idei bérkompenzációjáról

A kormány a központi költségvetési szerveknél foglalkoztatottak idei bérkompenzációjának finanszírozására 22 milliárd 294 millió forint egyszeri átcsoportosítását rendelte el, az erről szóló határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Bővebben




Már a nyugdíjrendszer is nyugdíjas

Aki száz évvel ezelőtt „nyugdíjba” akart vonulni, annak saját magának kellett gondoskodnia az elegendő nyugdíjcélú megtakarításról. A 21. században születettek hasonló kihívással néznek szembe – írja a Piac&Profit.

Bővebben




Rogán szerint kétharmad kell a rendőrök és a katonák béremeléséhez

Az ellenzék támogatását kérte a Fidesz frakcióvezetője azokhoz a kétharmados törvényekhez, amelyek lehetővé teszik a rendőrök és a katonák bérének emelését.

Bővebben




Ahová tényleg visszavárják az anyákat

Részmunkaidő, rugalmas hozzáállás a főnökség részéről, családi napközi a nyári szünetben: néhány dolog amit a legtöbb nő szívesen tapasztalna a munkahelyén. Magyarországon azonban sajnos kevés cégről mondható el, hogy valóban odafigyelnének arra, hogy nők egy vagy több gyermekes családanyaként vissza tudjanak térni a munka világába. Jó hír, hogy Pécsett van ilyen, sőt díjazták is cégfilozófiájukat – írja a pecsma.hu.

Bővebben