A köztársasági elnökhöz fordult a KSZSZ és a SZEF

Két szakszervezet közös levélben arra kérte Áder János államfőt: ne írja alá az Országgyűlés által a múlt héten elfogadott, a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos jogviszonyáról szóló törvényt, mert annak értelmében a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok dolgozói nem hozhatnak létre szakszervezetet.

Bővebben




Hirtelen 31 ezer magyar lett állástalan

Egy hónap alatt 31 ezer fővel emelkedett a nyilvántartott álláskeresők száma márciusban a legfrissebb adatok szerint – írja az mfor.hu.

Bővebben




Kórházszövetség: előbbre kell helyezni az egészségügyet a prioritási sorban!

A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint vészjeleket kell küldeni a magyar társadalomnak, hogy értse meg: a prioritási sorban előbbre kell helyezni az egészségügyet - írja a Magyar Nemzet.

Bővebben




Elindult a Gyere haza fiatal elnevezésű program

A Nemzetgazdasági Minisztérium működtetésében elindult a Gyere haza fiatal elnevezésű program, amelynek célja, hogy a külföldön dolgozó magyar fiatalok hazatérését segítse lakhatási és letelepedési támogatással, illetve megfelelő munkahely biztosításával – jelentette be a munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár szerdán Székesfehérváron.

Bővebben




A kisgyermek vállalása harminchét százalékkal rontja a nők foglalkoztatási esélyét

A nők munkavállalási feltételeit nagymértékben befolyásolja a gyermekvállalás, gyermeknevelés. Felmérések szerint a kisgyermek vállalása a nők foglalkoztatási esélyét harminchét százalékkal rontja, míg a férfiakét nyolc százalékkal növeli. A munkajog.hu cikkében áttekintik a jogi szabályozás azon elemeit, amelyek a gyermeket nevelő munkavállalókat és az őket foglalkoztató munkáltatókat érinthetik, és megvizsgálják a munkahelyre való visszatérés időbeli tervezését befolyásoló rendelkezéseket.

Bővebben




A szociális párbeszéd fontossága

Beszélgetés Dr. Hungler Sára munkajogásszal, az ELTE Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék oktatójával, az ELTE ÁJK Nemzetközi osztály ügyvivő szakértőjével – írja munkajog.hu.

Bővebben




Sokan támogatják a JNT-nél sztrájkoló dolgozókat

 Az EUROFEDOP és a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) is szolidaritását fejezte ki a JNT-s dolgozók felé. Bíznak abban, hogy az akció eredményes lesz, eléri célját.

Bővebben




Az ápolói munka a legnehezebb?

Az ápolóktól, ápolónőktől mindenki azt várja el, hogy mindig türelmesek, nyugodtak és empatikusak legyenek, barátságosak a betegekkel és a hozzátartozókkal egyaránt, a mostoha munkakörülmények, az alacsony fizetés és a komoly egészségügyi kockázatok ellenére. A felmérések szerint az egészségügyben dolgozókat, az ápolókat veszélyezteti a legjobban a depresszió, a kiégés, valamint a hosszú távú munkahelyi stressz miatt kialakuló krónikus betegségek. A munkájukra gyakran minimális visszajelzést sem kapnak, emberi életek múlhatnak minden döntésükön, rengeteget dolgoznak, mindezt megalázóan kevés pénzért. A munkájuk pedig jóval összetettebb, mint azt gondoljuk, és azt, amit minden nap csinálnak, nagyon kevesen képesek vállalni – írja a hazipatika.hu.

Bővebben




Folytatják a sztrájkot az értékszállítási dolgozók

Folytatják a sztrájkot az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezetének (ÉŐDSZ) a JNT Security Kft.-nél működő szervezetének dolgozói, miután a munkáltató kedden nem kereste meg őket egyeztetés céljából - közölte Kuti Zsolt, az ÉŐDOSZ sajtókapcsolatokért felelős megbízottja az MTI érdeklődésére.

Bővebben




Hétvégére megint fekete pólót ölt az egészségügy

 Több hetes késlekedés után, a miniszterelnök határozott utasítására tegnap végre megjelent a Magyar Közlönyben, hogy a kórházi adósságok rendezésére szánt 60 milliárd forintot átutalták az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) – írja a Népszava.

Bővebben