Google-effect a munkahelyen

 Asztali foci, tetőtéri bárok és pihenősarkok egyre több és több irodában jelennek meg. Az, hogy ezeket a teljesítmény kulcsának, vagy figyelemelterelő dolgoknak tartjuk, ma már leginkább a vállalati kultúrától függ – írja az mfor.hu.

Bővebben




Teljes ünnep, részmunka

A munka ünnepén arra gondoltunk, hogy a virsli és a majális mellé azt gondoltuk, felteszünk egy amolyan munka-ünnepi kvízkérdést: A holland dolgozók több mint fele így dolgozik, miközben a magyaroknak kevesebb, mint 6 százaléka. Mi az? 

Bővebben




Megéri hazaköltözniük a külföldön dolgozóknak?

Munkával, repülőjeggyel és albérlettel csalogatná haza a kormány a külföldön dolgozó fiatalokat. A kérdés csupán annyi: megéri-e hazaköltözniük?-  tette fel a kérdést a sonline.hu.

Bővebben




Jövőre sem emelkedik a közalkalmazotti bér

A megszabott határidő utolsó napján, április 30-án a magyar kormány benyújtotta Brüsszelnek a konvergencia-programot, amelyből kiderül, hogy idén és jövőre nem, de - a következő választásokra tekintettel - 2017-ben és 2018-ban jelentős adócsökkentést terveznek. A közalkalmazotti bérek emelését ugyan nem tervezik, viszont a nyugdíjasok jövőre is csekély, 1,6 százalékos járadékemelésre számíthatnak – írja a Népszava.

Bővebben




Szekszárdi az év szakszervezeti vezetője

Balogh Péter, a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HVDSZ 2000) Alisca Terra Kft-nél működő alapszervezetének titkára kapta Az év szakszervezeti vezetője 2015 kitüntetést a Kaposváron tartott regionális ünnepségen – írja a teol.hu.

Bővebben




Brutálisra sikeredett a majális

Több európai országban is botrányosra sikerültek a május elsejei rendezvények. Törökországban összecsaptak a felvonulók és a rendőrök, Görögországban sztrájkot hirdettek, a francia nacionalisták vezetőjét pedig saját apja és félmeztelen aktivisták is megzavarták beszéde közben – írja az mno.hu.

Bővebben