Durva adatok jöttek a magyar nyugdíjakról

Hiánypótló kiadvánnyal rukkolt elő a Költségvetési Felelősségi Intézet – elkészítette 2015-ös büdzsé közérthető prezentációját. Számos országban – például Fülöp-szigeteken - a kormány ezt magától elkészíti.

Bővebben




Mennyiből élnek a keményen dolgozó kisemberek?

Összeállítás arról, hogy mennyiből élnek a keményen dolgozó kisemberek. Mennyit ér az órabér? Mire lehet elkölteni? Megmutatjuk, melyek a világ legjobban fizetett fizikai munkái. Érdekesség: a munka ünnepén a munkát ünnepeljük, nem a munkásokat. A Vasárnapi Hírek összeállítása.

Bővebben




Felmondott a mentős, mert nem tudott megélni a fizetéséből

Nem tudott megélni a fizetéséből egy mentőápoló, ezért inkább beadta a felmondását. Azt állítja, hat év alatt nemhogy nőtt, csak csökkent a bére, legutóbb 95 ezer forintot kapott – írja a Borsonline.

Bővebben




Kipróbálhatták, milyen közmunkásnak lenni

Vattacukor helyett közmunkára invitálta az érdeklődőket a Közmunkás Mozgalom a Jövőért szervezet. A józsefvárosiak a közmunkások mindennapjaiba pillanthattak be a speciális akadálypályán. Idén elérheti a 200 ezret a közmunkások száma, a kormány összesen 270 milliárd forintot szán a célra – írja az mno.hu.

Bővebben




Kordás László: csakis béremeléssel lehet megakadályozni az ápolók és az orvosok elvándorlását

A személyi jövedelemadó 1 százalékos csökkentése helyett az egészségügyi dolgozók bérét emelnék meg a szakszervezetek.

Bővebben




Azok előtt is bezárjuk a kaput, akik tényleg dolgozni jönnének hozzánk

A „megélhetési bevándorlók” elleni boxmeccs újabb menetét indította el a kormány. Másképp aligha értelmezhető, hogy a jelek szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium drasztikusan csökkentette az unión kívülről érkező munkások kvótáját, és a magyarokhoz (illetve az uniós állampolgárokhoz) viszonyított arányát nem engedné a magyarok kárára változni. Miközben évente több tízezren vándorolnak ki az országból, ez az intézkedés gátat szabhat annak, hogy a helyükre nagyobb számban érkezzenek munkások hozzánk – írja a HVG.

Bővebben