Magyarország: Osztrák tulajdonú Hödlmayr nem tiszteli a szakszervezeti jogokat

Az osztrák alapítású multinacionális szállító vállalat, a Hödlmayr Intarnational AG magyarországi leányvállalatánál sorra lehetetleníti el a társaságnál működő szakszervezet tisztségviselőit és félemlíti meg a munkavállalókat, akik csatlakozni akarnak a szakszervezethez.
 
A kampányról ezen a linken olvasható bővebb információ.

Bővebben




Kritikus helyzetben vannak az anyák

Világszinten elkeserítő az édesanyák helyzete, Magyarország a középmezőnyben helyezkedik el, de utolsó az európai országok között. A legrosszabb eredményt ismét néhány afrikai ország produkálta, a brutálisan magas gyermek- és anya halandóság miatt ott gyakorlatilag életveszélyes bevállalni a szülést – írja a Privátbankár.

Bővebben




Hankook vs. munkavállalók: Járőrök a szakszervezet nyomában

A bíróság szerint a tények alátámasztják, hogy a Hankook Tire Magyarország Kft. megpróbálja ellehetetleníteni a szakszervezet működését. A tárgyalásokon elhangzott, hogy a gumigyártó járőrszolgálata követte és megfigyelte a vegyipari szakszervezet képviselőit, ezért a gyári tagság szóba sem állt velük. A kormány stratégiai partnere mindent sorban tagadott – olvasható az atlatszo.hu-n.

Bővebben




Sinkó Eszter: Az ápolók eddig tűrtek

Az egészségügyi közgazdász állítja: rohad az egész rendszer, de az összeomlás nem lesz az eddiginél látványosabb. Nem zárnak be kórházat holnap. Ugyanakkor annyira alulfinanszírozott a magyar egészségügy, hogy kizárólag azonnali többletforrás segíthet rajta. – írja a 168 óra.

Bővebben




Nem akarjuk a vasárnapi zárva tartást

 Felmérések sora bizonyítja, hogy az emberek többsége elutasítja a vasárnapi zárva tartást, a kormány azonban mégsem akar változtatni a törvényen. A Balaton és a Velencei tó sem lesz kivétel. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a kormány figyeli a felméréseket, amelyek szerint sokaknak nem tetszik a zárva tartás, ám a kereskedelmi dolgozók számára könnyebbséget jelent a pihenőnap – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Az Emmi szerint bevált a gyed extra

 A gyed extra is jelentősen hozzájárult a gyermekvállalás növekedéséhez az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára szerint.

Bővebben




Megalázó, minimálra kiegészített bér

Idén 50 ezer forint értékű béren kívüli jutatást kaphatnak a nem pedagógus végzettségű nevelést-oktatást közvetlenül segítő munkatársak, de csak azok, akik a Klikhez tartoznak. A közalkalmazottak sem idén, sem jövőre nem számíthatnak béremelésre – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Új ajánlatot tett a posta cége az ÉŐDSZ-nek

Új ajánlatot tett a posta értékszállító cége, a JNT Security Kft. (JNT) az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezetének (ÉŐDSZ) - közölte a JNT és Magyar Posta Zrt.

Bővebben