A PDSZ tüntet, a PSZ tárgyal

 Amint arról már hírt adtunk, megerősítette a kormány a pedagógus-szakszervezetekkel 2013-ban kötött megállapodását. A dokumentum kiegészítésére azért volt szükség, mert július 1-jétől a szakképzési feladatok egy része új fenntartóhoz kerül – írja a Magyar Hírlap.

Bővebben




A reménytelenség utcára viszi a szociális ágazat a dolgozóit

Nyílt hadüzenetnek tekinti a szociális ágazat Lázár János kormányülés után tett csütörtöki kijelentését, hogy a hónapok óta tartó hitegetés ellenére nem kapnak júliustól béremelést és csúszik az életpálya-modell bevezetése is. A reménytelenség utcára viszi ennek az ágazatnak a dolgozóit is május 29-én – írja a Népszava.

Bővebben




Mennyivel több kerül a zsebbe?

Egy átlagnyugdíj esetén közel 2000 forinttal kaphat jövőre az infláció mértéke miatt egy nyugdíjas. Az szja kulcsának csökkentése egy átlagkereset esetén szintén havi nettó 2400 forint pluszt jelenthet egy keresőnek – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Életpályaprogramok, bérrendezések terve a jövő évi költségvetésben

A Magyarország 2016. évi központi költségvetéséről szóló T/4730. számú törvényjavaslat – amely teljes egészében olvasható a parlament.hu oldalán – szót ejt az életpályaprogramok, bérrendezések témájáról is. Ebből idézünk olvasóinknak.

Bővebben




Tovább nyirbálják a munkanélküli ellátásokat

A jövő évi büdzsében kevesebb jut álláskeresési támogatásokra, szak- és felnőttképzésre is. Előbbi összege 2012 óta már 30 százalékkal csökkent – írja az mfor.hu.

Bővebben