Jelentős a kapcsolat az ingázás és a kiégés között.

 Emiatt pedig még a munkádat is sem tudod olyan hatékonyan végezni. Kanadai kutatók 1942 – 17 és 69 év közötti – ingázó adatait elemezték egy szellemi-egészségügyi felmérés során. Mindegy volt, hogy autóval, busszal, metróval vagy kerékpárral mentek a vizsgált emberek munkába, azok a tulajdonságok, amik összekapcsolták őket: az érzelmi kiégés, a stressz, és az, hogy mennyire érezték hatékonynak magukat a munkában – olvasható a Blikk összeállításában.

Bővebben




Nyugdíjügyintézés új szervezeti formában

2015. április 1-től új elnevezéssel találkozhatunk a nyugdíjügyintézés során. Míg korábban az ilyen típusú ügyeket a megyei/fővárosi kormányhivatalok nyugdíjbiztosítási igazgatóságánál intézhettük, áprilistól a megyei kormányhivatalok családtámogatási és társadalombiztosítási főosztályait, a fővárosban a kormányhivatal nyugdíjbiztosítási főosztályát kereshetjük fel – írja az ado.hu.

Bővebben




Magyarok árasztották el Ausztriát

 Ausztriában 6,9 százalékkal nőtt az álláskeresők száma májusban az előző év azonos időszakához képest, a szakértők szerint ennek részben a Magyarországról és Szlovákiából beáramló munkaerő a magyarázata - írta kedden a Der Standard osztrák liberális lap nyomán a Figyelő.

Bővebben




Új szociális egyezmény az USA-val

Szociális biztonsági egyezményben rögzítette Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok, hogy a két ország állampolgárainak a másik államban történő munkavégzés esetén hol kell megfizetniük a társadalombiztosítási közterheket, s milyen szabályok vonatkoznak az egészségügyi, illetve a nyugdíjellátásokra – írja az adozona.hu.

Bővebben




Létszámleépítésről és bérrendezésről tárgyal a Tesco

További csoportos létszámcsökkentésről és a bérek rendezéséről tárgyal a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) a Tescóval - közölte a szakszervezet.

Bővebben




Az ártatlanság vélelme a munkahelyen

Lehet-e szankciót kiszabni a munkavállalóval szemben azért, mert büntetőeljárás alatt áll? Kétrészes cikkünkben áttekintjük, alkalmazhat-e valamilyen intézkedést a munkáltató, még mielőtt a büntetőbíróság jogerős ítéletet hozna – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Rengeteg magyar munkavállaló számláját zárolták tegnap

 Vasárnap lejárt a SZÉP kártyákra még 2013-ban átutalt juttatások felhasználási határideje. Bár pontos adatokkal még nem mindegyik kártyakibocsátó társaság rendelkezik, becsléseink szerint több száz millió forintot nem költöttek el a munkavállalók.

Bővebben




Bezárta budapesti gyárát a kólaóriás

 Budapesti gyárának bezárásával, a hazai termelés felszámolásával, a nagykereskedelemre történő fókuszálással javított árbevételén a Pepsi magyar érdekeltsége, a FÁÜ Zrt. 2014-ben. Elbocsátásokra is sor került, de a nagy rivális Coca-Cola szintén kevesebb embert foglalkoztat a tavalyelőttihez képest.

Bővebben




Éger: a működést veszélyeztető problémák vannak az egészségügyben

 Éger István szerint a mindennapi betegellátás szintjén nagyon komoly, a működést akadályozó, veszélyeztető problémák vannak, és ennek a betegellátás minősége látja kárát. A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke erről a Magyar Hírlapnak adott, a napilap keddi számában megjelent interjúban beszélt.

Bővebben




A Nemzeti Pedagógus Kar etikai kódexe

A nemzeti köznevelésről szóló törvény december végi módosítása még fel nem mérhető módon megváltoztatta a köznevelési intézményekben foglalkoztatottak helyzetét. Előírja ugyanis az állami és az önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben az Nemzeti Pedagógus Kar által elfogadott etikai kódex kötelező alkalmazását. Ugyanakkor az etikai kódex kiadása a mai napig nem történt meg. A Népszava részben közli Szüdi János oktatási szakértő erről szóló elemzését.

Bővebben