Jelentős a kapcsolat az ingázás és a kiégés között.

A kerékpárosok kevésbé stresszesek

 Emiatt pedig még a munkádat is sem tudod olyan hatékonyan végezni. Kanadai kutatók 1942 – 17 és 69 év közötti – ingázó adatait elemezték egy szellemi-egészségügyi felmérés során. Mindegy volt, hogy autóval, busszal, metróval vagy kerékpárral mentek a vizsgált emberek munkába, azok a tulajdonságok, amik összekapcsolták őket: az érzelmi kiégés, a stressz, és az, hogy mennyire érezték hatékonynak magukat a munkában – olvasható a Blikk összeállításában.

  Azok az emberek, akik kocsival utaztak egy nagyobb városba, sokkal stresszesebbek voltak, mint azok az ingázók, akik vidékről, vagy valamelyik külvárosból jártak be.

  A kutatók azt is megfigyelték, hogy azok, akik hosszú ideig utaztak tömegközlekedéssel a munkahelyükre, kevésbé érezték hatékonynak magunkat a munkahelyükön. Azonban az ellenkezője volt igaz abban az esetben, amikor valaki vonattal járt be dolgozni. Ráadásul a kerékpárosok, akik csendesebb utcákat használtak a munkahelyük megközelítéséhez, még kevésbé voltak stresszesek.

  A tanulmány azt is megállapította, hogy az ingázás hossza is növelheti a kiégés kockázatát. Aki 20 percnél többet utazik, annál jelentősen megnő ennek esélye. Aki pedig 35 percnél is többet, az nem tudja olyan hatékonyan végezni a munkáját, mint nem ingázó társai.
 
Forrás: Blikk