Nemzetközi segítséget kér a VDSZ a turbinaszerelők bérharcához

Nemzetközi segítséget kér a hazai turbina szerelők bérrendezéséhez a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ).

Bővebben




Hende Csaba: a honvédelmi életpálya újjáépíti a honvédség erejét

A honvédelmi életpálya újjáépíti a honvédség erejét - mondta az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága előtti meghallgatásán Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön.

Bővebben




A munkaviszony megszüntetésére okot adó kötelezettségszegések

A Munka Törvénykönyve 64.§.-ában foglaltak szerint a munkaviszony megszüntethető a közös megegyezés mellett felmondással illetve azonnali hatályú felmondással is. E cikk témája a munkaviszony munkáltató általi felmondással vagy azonnali hatályú felmondással történő megszüntetése, ezen belül is a munkavállaló általi kötelezettségszegésre alapított felmondások köre – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Zombor: az egészségügy prioritások és források meghatározása 25 éve várat magára

Az egészségügy rendszerén belül a prioritások és a források meghatározása 25 éve várat magára - mondta az egészségügyért felelős államtitkár egy csütörtöki budapesti konferencián, hozzátéve: társadalmi konszenzus szükséges, mert ma mindenkinek, aki részt vesz az egészségügyi ellátásban, igaza van.

Bővebben




Egyeztettek a szociális életpálya munkacsoportok

A kormány elkötelezett a szociális ágazattal való folyamatos és intenzív párbeszéd fenntartásában. Június 2-án ismét üléseztek a szociális életpálya munkacsoportok, melyekben a szociális terület szakszervezetei is képviseltetik magukat. Az ülésen a munkacsoport tagjai megvitatták a nyáron bevezetésre kerülő bérkiegészítést.

Bővebben




A bérfelzárkózás elengedhetetlen az egészségügyben

A szakmai összefogás fontosságát hangsúlyozták volt szakminiszterek a Világgazdaság konferenciájának panelbeszélgetésén, amelyen azt a kérdést vitatták meg, hogy miért tart az állam, a politika a magánszektortól.

Bővebben




Czunyiné: Megkerülhetetlenek a digitális kompetenciák

A digitális kompetenciák fontosságát és a pedagógusok munkájának támogatását hangsúlyozta a köznevelésért felelős államtitkár szerdán Ajkán, a Klik ajkai tankerületének pedagógusnapi ünnepségén tartott beszédében. Czunyiné Bertalan Judit elmondta, hogy szeptembertől olyan online tudásbázis indul, amelyben az oktatáshoz szükséges segédanyagokat biztosítanak a hatékony felkészülés érdekében. Emellett erősítik a digitális kompetenciákat, hiszen a mai fiataloknak az IT-eszközök használata már természetes.

Bővebben




A vasárnapi zárva tartás legnagyobb vesztesei

A vasárnapi zárva tartás hatását is ki lehet olvasni azokból az (előzetes) adatokból, amiket szerdán publikált a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – írja a Pénzcentrum.

Bővebben




Az apák számára is elérhető valamennyi családtámogatás

A családtámogatások mindegyike elérhető a férfiak számára is, a kormány célja ezzel az, hogy az apák is minél inkább jelen tudjanak lenni a család életében, részt tudjanak vállalni a gyermekek nevelésében - erről az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára beszélt a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szerdai budapesti rendezvényén.

Bővebben




Kevésbé járunk jól az szja-csökkentéssel, mint gondolnánk

Rögtönzött lépésekkel nem lehet hosszú távú eredményeket elérni - mondta Csaba László közgazdász a személyi jövedelemadó csökkentéséről az InfoRádió Aréna című műsorában. Az akadémikus úgy látja, hogy a magyar gazdaságban van növekedési potenciál, de a kiaknázásához szükséges feltételek részben hiányoznak.

Bővebben