Jógaórára kötelezik a légitársaság legénységét

 Komoly egészségügyi problémákat okozhat a munkahelyi stressz, ezért egyre népszerűbb a jóga, amivel szépen levezethetjük a feszültséget. A jógára eddig egyik munkáltató sem kötelezte a munkatársait, ám ez június 1-jén megváltozott.

Bővebben




Keveset keresnek, sokat költenek a munkájukra

A körülmények, amelyekben hivatásukat gyakorolják, bizonytalanná és fáradttá teszik őket, miközben rengeteg energiára és kreativitásra van szükségük, hogy feladataikat lelkiismeretesen elvégezhessék. A magyar pedagógusok még kitartanak és a vállukon viszik az oktatást, de nagyon elkeseredettek – és ezt már a gyerekek is érzik. Most hétvégén őket ünnepeljük: köszönjük a kitartásukat! A Vasárnapi Hírek mumkatársai pedagógusokkal, figyelem- és tanulási zavarral küzdő gyerekeket kezelő pszichológussal, oktatáskutatókkal vették fel a kapcsolatot, hogy minél htelesebb képet rajzolhassunk a hazai helyzetről.

Bővebben




Béremelést!

Az Egyesült Államokban 2014-ben hatszáz vezető közgazdász, köztük hét Nobel-díjas is egyértelműen hitet tett a minimálbér-emelés mellett egy Obama elnöknek írt levélben. Az aláírók között ott volt Robert Solow, Kenneth Arrow, Daron Acemoğlu, Dani Rodrik, James Galbraith, Eric Maskin, Peter Diamond és más hírességek – olvasható a Figyelőben.

Bővebben




Visszafoglalkoztatás az MTVA-nál

Régóta ismert, hogy a visszafoglalkoztatás a közmunkával kapcsolatos visszaélések egyik bevett gyakorlata. Visszafoglalkoztatás alatt azt értjük, ha egy intézmény előbb elbocsátja munkavállalóját a közalkalmazotti pozíciójából, majd ugyanarra a feladatkörre később visszaveszi, csak már közmunkásként, ezért kevesebb pénzért, közvetlen állami finanszírozással. Ez törvényellenes, amit azonban gyakran úgy kerülnek meg a munkáltatók (önkormányzatok és közintézmények), hogy más titulust találnak ki az adott munkakörnek. Erre a jogsértésre már 2012-ben felhívta a figyelmet az akkori ombudsman, Szabó Máté. Ennek ellenére a mai napig rendszeresen lehet értesülni a visszafoglalkoztatás törvénysértő alkalmazásáról - írja a varadialapitvany.blog.hu.

Bővebben




A Ferencvárosban él a legtöbb munkanélküli

Bár Budapest munkanélküliségi rátája sokkal jobb az országos átlagnál, a kerületek között óriási eltérések vannak. A budai kerületekben alig vannak munkanélküliek. A Ferencváros azonban az országos átlagnál is rosszabbul áll – írja a vs.hu.

Bővebben




Béremelési hátrányban a nő

Megsértette-e az egyenlő bánásmód követelményét a munkáltató, amikor a szülési szabadságáról visszatérő női munkavállalójának kevesebb béremelést adott, mint a hasonló munkakörben dolgozó férfinak? A peres ügyben a Kúria döntött, melyről az adozona.hu is beszámolt.

Bővebben